Wat kun je in januari en februari in de tuin doen?

Je tuin ligt vol met blaadjes, je bomen hebben uitschieters. Kortom, je ergert je aan de tuin, maar het is pas het begin van het jaar dus wat kun je er aan doen? Juist nu kun je de tuin aanpakken! Januari en februari zijn de maanden om je tuin klaar te maken voor de kou en het voorjaar.

Donkere dagen

Januari en februari zijn vaak donkere dagen. Veel mensen hebben een winterdip. Juist in deze periode kun je een hoop doen in de tuin. Van werken in de tuin word je vrolijk. Je ziet snel resultaat en je bent in de buitenlucht bezig. Twee dingen waarvan je echt opknapt.

Gevallen blaadjes

Als de blaadjes vallen raken sommige mensen in een depressie, ze krijgen een winterdip. Ruim in januari en februari deze blaadjes op zodat je tuin en weer netjes bijstaat. Van een schone tuin krijg je een opgeruimde geest. Het voorjaar komt eraan en dit doet een mens goed.

Pak je planten in

In januari is het verstandig je kuipplanten te vertroetelen. Net als mensen met een winterdip houden kuipplanten niet van de winter. Koop bubbeltjesfolie of fleecedoek en pak je kuipplanten in. Ze zullen je dankbaar zijn als het gaat vriezen.

Kort ze in

In januari kun je de fruitbomen en struiken alvast snoeien. Wil je de druif snoeien, doe dit dan alleen in de eerste twee weken van januari anders bloed hij dood. Van je blauwe regen kun je alvast de zijtakken tot tien centimeter terug snoeien zodat het in het voorjaar uit kan lopen.

Heb je leilinden of platanen staan dan kun je deze tot en met februari snoeien. Let bij het snoeien van al je bomen er wel op dat het niet vriest want dan heb je kans dat ze doodvriezen na het snoeien.

Pluk het onkruid 

Heb je onkruid in je tuin staan dan kun je dit in januari en februari verwijderen. Gebruik hiervoor niet je schoffel in deze maanden, maar pluk het met de hand weg. Sommige bloembollen komen in februari al op en het risico dat je ze met een schoffel weghaalt is anders groot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goedkoper je huis verwarmen met electrische verwarming

Electrische verwarmen is helemaal in, op die manier kun je heel makkelijk besparen gas. De gasprijzen zijn erg hoog en daardoor zou je bijna in de kou gaan zitten. Dat is helemaal niet nodig, met een electrische kachel kun je heel makkelijk je huis lekker warm maken zonder te veel te betalen. Er zijn meerdere […]

Verder lezen

Bespaar gas door slim gebruik te maken van je boiler

We zijn er allemaal mee bezig; Besparen. Alles wordt duurder en er lijkt maar geen einde te komen aan de inflatie. Er gebeurt op het moment van schrijven van alles met de gasprijzen, energieprijzen en ook de benzineprijzen stijgen de pan uit. Iedereen is daarom bezig met besparen. Hoe ga ik elke maand een beetje […]

Verder lezen

Kloven op je hand? Tips en behandelingen

Kloven op je hand? Het hoeft maar 1 nachtje te vriezen en je voelt het al aan je handen. Kleine wondjes op je handen, kloven dus. Best pijnlijk ook, je handen kunnen wel wat warmte en liefde gebruiken. Wij schrijven wat tips en behandelingen voor je op. Ontstaan van kloven Kloven zijn kleine scheurtjes in […]

Verder lezen