4 tips om goedkoper boodschappen te doen

Boodschappen doen is iets wat terug blijft komen. Wanneer de voorraden zijn aangevuld en er is weer het een en ander gebruikt, moeten die weer aangevuld worden. Er zijn verschillende manieren om goedkoper boodschappen te doen. Een goede manier om extra te besparen is een herbruikbare boodschappentas gebruiken. Een opvouwbare boodschappentas is wat dat betreft een goede keuze. Je kunt die na gebruik opbergen en bij wijze van spreken in je jaszak meenemen.

Waarom is een opvouwbare boodschappentas een goede keuze?

De compacte opvouwbare boodschappentas is een goede keuze omdat het gaat om een boodschappentas gemaakt van milieuvriendelijk materiaal van goede kwaliteit. Verder is de boodschappentas voorzien van een drukknoop en een handige bevestigingsclip zodat je de boodschappentas aan je sleutelbos of aan je riem kunt vastmaken. Een nadeel kan zijn dat de opvouwbare boodschappentassen niet heel groot zijn, dus als er wat meer boodschappen gedaan moeten worden dan is er al vlug een grotere tas nodig.

Kies een goedkopere supermarkt

Een goede manier om te besparen is de boodschappen doen in een goedkopere supermarkt. De prijzen in het algemeen liggen in een dergelijke supermarkt meestal lager, of in ieder geval is dat van toepassing op het grootste deel van het assortiment. Natuurlijk zijn er in duurdere supermarkten ook goedkopere producten te vinden, alleen moet je daar iets beter voor zoeken en de versproducten in een duurdere supermarkt zijn zowiezo van een hogere prijsklasse en die versproducten zijn vaak toch nodig en worden dan meegenomen.

Bekijk wat er nog in huis is

Nog een prima manier om te besparen op de boodschappen is, voordat je vertrekt, de voorraadkasten nakijken om te zien wat er nog allemaal in huis is voordat je besluit wat er nodig is. Er is niks vervelender als boodschappen weg moeten gooien omdat de uiterste datum verstreken is voordat je ze kunt nuttigen. Je kunt dit voorkomen door op een goede, gestructureerde manier te zorgen dat de voorraad continue aangevuld wordt en er niet teveel te lang blijft staan.

Ga met een boodschappenlijst op pad

Een andere manier om te besparen op de boodschappen is door op pad te gaan met een boodschappenlijst. Hou je aan deze lijst en voorkom daarmee dat je impulsieve aankopen doet. Impulsieve aankopen zijn meestal de reden dat de boodschappen duurder uitgevallen zijn als dat je van tevoren dacht. Zorg ook altijd dat je zelf tassen bij je hebt, zodat je geen extra kosten hebt aan de aanschaf van een tas. Mocht je toch een tas aan moeten schaffen kies dan altijd voor een goede, stevige en vooral een herbruikbare.

Probeer maaltijden samen te stellen met goedkopere producten

Als laatste kan het ook nog een flink bedrag schelen wat betreft boodschappen als je een weekmenu samenstelt met maaltijden die bereid moeten worden met goedkopere producten. Wanneer je met een klein gezin bent of zelfs alleen kan het ook nog schelen om een grotere maaltijd te bereiden en een deel daarvan in te vriezen voor de volgende keer.