Bespaar gas door slim gebruik te maken van je boiler

We zijn er allemaal mee bezig; Besparen. Alles wordt duurder en er lijkt maar geen einde te komen aan de inflatie. Er gebeurt op het moment van schrijven van alles met de gasprijzen, energieprijzen en ook de benzineprijzen stijgen de pan uit.

Iedereen is daarom bezig met besparen. Hoe ga ik elke maand een beetje besparen op de vaste lasten en andere kosten, zodat je niet onderuitgaat door de huidige prijzen. We leren er hierdoor steeds meer over. Wist jij bijvoorbeeld dat je gas kunt besparen door slim gebruik te maken van je boiler?

Gas besparen, hoe pak ik dat aan?

Om brandstof te besparen kun je de fiets pakken, gebruik maken van het openbaar vervoer, lopen of zelfs carpoolen. Keuze genoeg dus voor een alternatief. Maar hoe ga je besparen op gas en elektra? Natuurlijk de meest voor de hand liggende opties zoals; Niet langer dan 5 minuten douchen en; De thermostaat niet hoger dan 19. Wat kun je nog meer doen?

Het is misschien niet je eerste ingeving, maar je kunt een boiler kopen om te besparen op je gaskosten. Denk aan een close-in boiler bijvoorbeeld. Dit is een kleine, elektrische boiler en wordt doorgaans in de keuken of badkamer geïnstalleerd. Deze zorgt ervoor dat er direct heet water uit de kraan komt. Door de plaatsing in de directe omgeving van gebruik, gaat er geen warmte/energie verloren.

Voor wie is een Close in boiler?

Wil je besparen en zoek je naar de mogelijkheden om minder te betalen voor gas? Denk dan eens aan een Close in boiler.

Reguliere boilers kunnen door lange leidingen veel warmte, en dus energie verloren laten gaan. Bij leidingen die langer zijn dan 10 meter, of een binnendiameter hebben die groter is dan 13mm, kan een close in boiler een oplossing bieden.

Je kunt op verschillende plaatsen in huis warm water gebruiken. De ene boiler ondervindt geen hinder aan de andere.

Let op: Een close in boiler geeft het meeste voordeel bij kleine aftappingen. Dit type boiler wordt dan ook vaak een keukenboiler genoemd.

Besparen op energie

De boiler is aangesloten op elektriciteit in plaats van gas. Je bespaart dus op gas, maar om ervoor te zorgen dat je energierekening ook betaalbaar blijft, zijn er tips om je boiler slim te gebruiken.

Denk aan een tijdklok en het verlagen van de temperatuur van de boiler.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een persoonlijk tegeltje laten maken. Hoe doe je dat?

Een persoonlijke boodschap op een tegeltje is natuurlijk wel heel erg leuk en dat kun je ook nog eens laten maken. Heb jij iets wat je heel erg vaak zegt of heb je gewoon een tekst die je mooi vindt? Je kunt dan een tegeltje met tekst laten maken en die neerhangen waar jij dat […]

Verder lezen

Wanneer kun je online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen is heel erg handig en ook nog eens makkelijk omdat je van een plaatje kunt kijken wat je mooi vindt en je kunt zelfs een persoonlijke boodschap toevoegen. Voor elke gelegenheid kun je een bloemetje sturen naar iemand maar natuurlijk ook naar jezelf toe. Je kunt met een bloemetje veel zeggen zoals […]

Verder lezen

Hoe maak je de lekkerste koffie thuis?

Een lekker kopje koffie is voor veel mensen de manier om goed wakker te worden. Voordat we een kopje koffie hebben gehad, functioneren we nog maar half! Het thuiswerken wat met de pandemie zo populair is geworden, was voor veel mensen een openbaring. Je kunt thuisblijven en toch je dagelijkse brood verdienen? Klinkt goed!? Voor […]

Verder lezen