Tips voor het kiezen van verlichting je huis

Wanneer een lampje in je woonkamer er mee stopt heb je meteen de kans om eens te kijken welk lampje er nu ook echt past in jullie situatie. De keuze is reuze tegenwoordig en we begrijpen dus dat je niet meer weet waar je moet gaan beginnen. Toch zijn er een aantal tips bij het kiezen van je verlichting.

Kies voor de juiste lampvorm

Vroeger was de standaardpeer de lamp die we allemaal gebruikten. Tegenwoordig is dit niet meer zo en kun je kiezen uit verschillende soorten lampjes. Vraag jezelf eerst eens af, wil je dat de lamp functioneel is of wil je ook dat deze decoratief is? Wanneer je de peer niet ziet, dan is het een slim idee om te kijken waar het licht heen moet. Wanneer je geen fel licht wil, kies dan voor kopspiegellamp. Deze lampen zorgen ervoor dat het licht terug reflecteert naar de fitting. Wil je dat de lamp ook als decoratie fungeert, dan kun je beter kijken naar een designlamp. Deze lampen heb je in zoveel vormen en maten en zijn echt een eyecatcher voor je interieur.

Neem een kleurtemperatuur die past bij de ruimte

De kleurtempratuur is erg belangrijk bij een lamp en moet je dan ook zeker niet negeren. Kijk naar de ruimte en kies vanuit daar een kleurtempratuur die hier bij past. Wil je een sfeervol licht in je woonkamer? Dan is een warme kleurtempratuur iets wat het beste past. In een ruimte zoals een badkamer of een keuken kun je het beste wat koeler licht gebruiken. Een natuurlijke kleur is het witlicht.

Kies de juiste wattage

Wil je gewoon dezelfde lamp als dat je had? Kan natuurlijk ook! Kijk naar de wattage van de lamp die je had. Ook kun je ervoor kiezen om de overstap van gloeilamp naar LED te nemen. Kijk dan even naar welk wattage de gloeilamp vervangt. Staat dit niet aangegeven? Ga dan uit van het aantal lumen. Wanneer het aantal lumen van de gloeilamp deelt door 10 kom je uit bij de wattage van de ledlamp. Ook dien je rekening te houden met de kleur van het glas. Zo geeft een lamp die helder glas heeft meer licht dan een lamp die een gouden tint heeft. Ook zit er nog verschil tussen de merken van de lampen.
Ga voor gemak

Moderne techniek maak het leven een stuk makkelijker. Dat is voor lampen ook zo! Heb je een ruimte waar je bijvoorbeeld vaak even snel in moet dan kun je kiezen voor een lamp die een sensor heeft. Super simpel, je hoeft namelijk niet zelf de lamp aan en uit te doen. Ook heb je tegenwoordig SMART home. Je hebt lampen met bluetooth maar ook lampen die op wifi draaien. Dit is handig, omdat je de lampen vanaf afstand kan bedienen. Slim als je later thuiskomt en je een lampje voor de veiligheid of de dieren aan wilt doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een persoonlijk tegeltje laten maken. Hoe doe je dat?

Een persoonlijke boodschap op een tegeltje is natuurlijk wel heel erg leuk en dat kun je ook nog eens laten maken. Heb jij iets wat je heel erg vaak zegt of heb je gewoon een tekst die je mooi vindt? Je kunt dan een tegeltje met tekst laten maken en die neerhangen waar jij dat […]

Verder lezen

Wanneer kun je online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen is heel erg handig en ook nog eens makkelijk omdat je van een plaatje kunt kijken wat je mooi vindt en je kunt zelfs een persoonlijke boodschap toevoegen. Voor elke gelegenheid kun je een bloemetje sturen naar iemand maar natuurlijk ook naar jezelf toe. Je kunt met een bloemetje veel zeggen zoals […]

Verder lezen

Hoe maak je de lekkerste koffie thuis?

Een lekker kopje koffie is voor veel mensen de manier om goed wakker te worden. Voordat we een kopje koffie hebben gehad, functioneren we nog maar half! Het thuiswerken wat met de pandemie zo populair is geworden, was voor veel mensen een openbaring. Je kunt thuisblijven en toch je dagelijkse brood verdienen? Klinkt goed!? Voor […]

Verder lezen