Navigeren met deze opties

Navigeren is door de jaren heen steeds makkelijker geworden. Bekende bedrijven die actief zijn in de navigatie branche zijn o.a. TomTom, Garmin, Navigon en Mio. Verder zijn er andere opties te gebruiken op je telefoon.

Google Maps

De gratis navigatie app van Google heet ‘Maps’.  Deze is ook via de website te gebruiken, zonder app. Bij het openen van de site of de applicatie zie je op de kaart de locatie waar je bevind. Via het routeplanner kun je beginnen met het maken van je route. In het weergavemenu heb je de keuze de kaarttype:  standaard, satelliet en terrein. Zoek via het zoekveld bovenin het scherm naar locaties, straatnamen, bedrijven of zelfs naar pinautomaten. Klik op het blauwe button met pijl om een route te plannen. Ook is de drukte van het verkeer in realtime te volgen. Wanneer het erg druk is wordt dit aangegeven met donkerrood. De kleur groen geeft aan dat er geen file is op je route. Bij het maken van een route kun je kiezen voor vervoer met een auto, trein, fiets of lopend. Aan de hand hiervan wordt de planning gemaakt. Daarnaast heb je verschillende routeopties om te verfijnen. Zo kun je ervoor kiezen om snelwegen of tolwegen te vermijden. Een andere handige optie is de streetview. Hiermee wandel je virtueel door de straten en verken je de omgeving. In het menu mijn plaatsen kun je simpel je favorieten plekken opslaan. Zo hoef je de volgende keer deze plekken niet meer in te typen.

Waze

Waze is een social app, dat wil zeggen dat de gebruikers updates kunnen doorgeven in de app zoals files en andere obstakels. Ook zie je direct meldingen van andere gebruikers. Zo berekent de applicatie een andere route indien dat nodig is. Beschikbaar voor zowel iOS en Android. Om deze informatie op te halen gebruikt de app dataverkeer.