Waar kun je homeopatische slaapmiddelen verkrijgen?

Iedereen heeft wel eens last van moeilijk in slaap komen of doorslapen. De een wat vaker als de ander. Zolang dat bij een enkele nacht blijft of hooguit twee is er geen probleem. Wanneer het niet om een enkele nacht gaat (of twee) maar om een hele periode wordt dat een heel ander verhaal. Om dan niet meteen naar farmaceutische middelen te hoeven grijpen, omdat deze vaak verslavend zijn is het een overweging waard om homeopatische slaapmiddelen te overwegen.

Wat voor homeopatische slaapmiddelen zijn er zoal?

Wat betreft homeopatische slaapmiddelen zijn er nogal wat op de markt. De meeste van deze middelen zijn gebaseerd op een of twee hoofdingrediënten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om enkel dat ingrediënt te slikken, meestal zijn deze ook gewoon verkrijgbaar, het is alleen wel zo dat wanneer er andere ingrediënten worden toegevoegd de werking vaak beter en sterker wordt, omdat het ene ingrediënt het andere versterkt.

Zo is een deel van de slaapmiddelen bijvoorbeeld gebaseerd op valeriaan, een ander deel is gebaseerd op sint-janskruid, en weer een ander deel heeft melatonine als hoofdingrediënt. Wat het beste bij jouw slaapproblemen past hangt af van het soort slaapproblemen dat je hebt. Inslaapproblemen hebben immers een andere aanpak nodig als doorslaapproblemen. Ook is het zaak na te gaan of deze ingrediënten geen wisselwerking hebben op andere medicatie die geslikt wordt, want dat is niet vanzelfsprekend ook al gaat het om homeopathische slaapmiddelen. Verder is het een kwestie van uitproberen, wat voor de één goed is werkt voor de ander weer niet en andersom. 

Waar zijn deze middelen verkrijgbaar?

Homeopatische slaapmiddelen zijn breed verkrijgbaar. Zo zijn ze bijvoorbeeld vrij verkrijgbaar in iedere drogisterij en dan in zowel fysieke winkels als online. Natuurlijk zijn er ook nog steeds iets gespecialiseerde winkels waar de keuze wat breder is en de kennis bij de medewerkers meestal ook iets groter. Verder zijn de standaard middelen tegenwoordig ook verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Het is echter wel zo dat er in een supermarkt geen voorlichting gegeven kan worden over het aan te schaffen middel, wat bijvoorbeeld in een drogisterij meestal wel mogelijk is. Je kunt jezelf natuurlijk goed inlezen en gericht op zoek gaan naar een specifiek middel, maar er is natuurlijk ook niets mis met wat ervaring uitwisselen met andere, alhoewel die ervaringen die zij hebben niet per se ook jouw ervaringen hoeven te worden. Ieder slaapprobleem maar ook ieder lijf is anders.