Homeopatische producten voor een goede slaap

Er is geen mens die nooit eens een nachtje minder goed slaapt. Vooral bij ouderen kom je het vaak tegen dat ze wat slechter slapen. Soms zo slecht dat het een slaapprobleem geworden is. Vrouwen hebben er vaker last van dan mannen. Toch kan een slaapprobleem ernstige psychische en lichamelijke klachten veroorzaken. Daarom is het ook zeer noodzakelijk om een goede nachtrust te hebben waarin je voldoende slaap hebt. Om er voor te zorgen dat je voldoende slaap krijgt kan je gebruik maken van natuurlijke middelen om goed te kunnen slapen. 

Homeopathische slaapmiddelen

Wanneer je geen gebruik wil of kan maken van de reguliere slaapmedicatie kan je gebruik maken van homeopathische middelen die bijdragen aan een betere nachtrust. Wanneer je daar aan denkt kun je gebruik maken van een thee, kruidenmiddelen of supplementen. 

Wanneer je te maken hebt met een probleem met slapen hoef je niet altijd meteen naar een dokter te gaan. Hiervoor zou je snel en makkelijk ook zelf op zoek kunnen gaan naar een oplossing. Die oplossing wordt dan al snel gevonden in de homeopathische wereld. Deze middelen zijn vaak vrij verkrijgbaar, je hoeft er dan dus geen recept voor te hebben.

Welke natuurlijke slaapmiddelen zijn er te krijgen?

Er zijn verschillende natuurlijke slaapmiddelen te verkrijgen. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rij gezet:

Valeriaan

Dit is een kruidenmiddel dat een rustgevende werking heeft. Vaak wordt deze gebruikt bij angst en stress. Deze wordt dus niet alleen gebruikt bij slaapproblemen. Doordat het een wat rustgevende werking heeft is het heel goed mogelijk dat je eerder in slaap zal vallen. 

Melatonine

Melatonine is een hormoon gerelateerd middel. Dit hormoon wordt door ons lichaam zelf aangemaakt. Dit heet het slaaphormoon. Deze zorgt er voor dat je je vermoeid gaat voelen waarna je heerlijk kan slapen. Wanneer je in een donkere kamer ligt wordt deze stof door het lichaam zelf aangemaakt. 

Tryptofaan

Tryptofaan is een aminozuur dat van groot belang is in ons lichaam. Je krijgt dit zuur binnen via je voeding. De Tryptofaan wordt door de hersenen omgezet in Serotonine. Deze Serotonine zorgt er voor dat je stemming beter wordt en het heeft ook nog eens een kalmerende werking. Wanneer je een supplement net Tryptofaan inneemt zal het lichaam zelf de serotonine weer aan gaan maken. Wanneer je een gebrek hebt aan Tryptofaan heeft dat ook meteen te maken met een te kort Serotine en Melatonine.