Dit whisky drankje is perfect voor de verkoudheid!

Bijna heel Nederland snottert en snuitert en is flink verkouden. Wanneer de R in de maand komt, dan worden we allemaal verkouden. Wist je dat je oplossing gewoon in je drankenkast kan hebben staan? Ja we hebben het over whisky, dit is dus niet alleen lekker voor het slapen gaan, of wanneer je met vrienden ben, nee ook als je verkouden bent is zo een glaasje een prima idee en wij hebben een nu nog lekkerdere oplossing

Geschiedenis van de Hot Toddy

Er zijn verschillende verhalen wanneer we het hebben over de hot toddy. De meeste geschiedenis is de geschiedenis die opduikt zo rond 1800. Deze geschiedenis komt dan ook uit Schotland. Er wordt gezegd dat de hot toddy is uitgevonden door vrouwen omdat die de sterke smaak van de whisky niet lekker vonden, maar wij hebben ook gehoord dat het werd gebruikt voor kinderen met een verkoudheid (ja kinderen!)

Zo maak je een hot toddy-cocktail

Goed de cocktail Hot Toddy blijkt de beste remedie te zijn tegen verkoudheid zeggen de kenners. Maar wat is het nu precies? Een warme zure thee met een goede scheut whisky en wat kruiden van steranijs, suiker en kaneel. Oké, we weten dat je huisarts je vast niet gaat aanraden om naar de fles te grijpen al helemaal niet bij een kind. Het is namelijk zo dat een fris immuunsysteem en alcohol niet altijd even goed samengaan. Maar een goede Hot Toddy heeft thee, honing en citroen en dit samen maakt het drankje weer homeopathische en dat is weer goed. Benieuwd hoe je nu deze cocktail maakt? Wij hebben het recept, komt die:

Ingrediënten

  • 1 suikerklontje
  • Een halve citroen (het sap hiervan)
  • 3 kruidnagels
  • Honig
  • En natuurlijk 50 ml whisky (wij kozen voor Johnnie walker black label, maar Makers Mark is ook prima

Bereiding

Doe een cocktail lepel of een barlepel met honing en drie kruidnagels in een glazen mok. Schenk hier het sap van een halve citroen bij, de whisky en het suikerklontje. Schenk het glas vervolgens vol met heet water en wacht tot de honing opgelost is! Proost!