De beste tips bij rusteloze benen

Het is een heel vervelend verschijnsel: rusteloze benen. Veel mensen hebben er last van. Het nare gevoel in je benen komt in de avonduren opzetten en kan tot in de nacht aanwezig zijn. Je kunt amper je benen stilhouden en voelt constant de aandrang om met je benen te bewegen. Dat helpt overigens niet lang want het gevoel komt iedere keer weer terug. Door dit gevoel in je benen kan je ook minder goed slapen of schrik je opeens wakker. 

We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet om te proberen de rusteloze benen te voorkomen of te verminderen:

  • Zorg dat je voldoende beweegt. Doe dit ook regelmatig. Lekker fietsen, wandelen of zwemmen zijn goed tegen rusteloze benen. Probeer vooral overdag te sporten omdat als je dit laat op de avond doet het ook lastig wordt om in slaap te komen omdat je dan klaarwakker bent. 
  • Leef gezond. Met een paar aanpassingen kun je een hoop bereiken. Drink geen koffie of alcohol want dit lokt rusteloze benen juist uit. Probeer voldoende vitamine tot je te nemen. Eet voldoende fruit en groenten. Je kunt er ook voor kiezen om supplementen in te nemen als je denkt dat je niet aan de juiste hoeveelheid vitaminen komt. 
  • Zorg voor een fijne slaapomgeving. Koop een goed matras en hoofdkussen en zorg voor voldoende frisse lucht in de slaapkamer. 
  • Magnesium kan je helpen omdat dit een belangrijk mineraal is voor jouw lichaam. Het is bij veel processen betrokken. Magnesium zorgt voor een goede spierwerking. Je vindt magnesium ook in groene bladgroenten, melk en andere zuivelproducten, vlees, noten en graanproducten. Als je denkt dat je niet voldoende magnesium tot je krijgt koop dan een magnesium product. Let erop dat je magnesium citraat koopt. Dit wordt het beste door jouw lichaam opgenomen. 
  • Probeer te ontspannen. Bouw de dag langzaam af, neem een warm bad om lekker te ontspannen. 

Voorkom met al deze tips dat je wakker ligt want dan voel je juist die onrustige benen.  Een laatste tip is om je bloed te laten onderzoeken als je erg veel last hebt van rusteloze benen. Het kan zijn dat je een tekort aan ijzer in je bloed hebt. Is dit allemaal niet van toepassing, probeer dan echt de tips op te volgen en doe dit voor langere tijd. Wellicht doet het jou goed.