Wat is een Klavertje Vier fietsroute?

Fietsen is een mooie manier om Nederland te verkennen. Je kunt één fietsroute per dag rijden, maar ook een hele tour door een gebied in Nederland fietsen waarbij je fietst van hotel naar hotel. Wanneer je voor deze laatste optie kiest is de Klavertje Vier fietsroute iets voor jou. Wat is de Klavertje Vier fietsroute? Wij helpen je graag een eindje op weg!

Klavertje Vier fietsroute

Bij een deze route fiets je van hotel naar hotel en trekt een gebied naar keuze in Nederland door op de fiets. Je start in een hotel waar je gebruik kunt maken van diner bij aankomst en ontbijt bij vertrek. In de ochtend sta je met goede moed op om aan de eerste fietsroute naar een nieuw hotel te beginnen. Na het ontbijt krijg je van het hotel de fietsroute voor die dag. Je fietst naar het volgende hotel en ontdekt de mooiste plekjes in het gebied tussen de hotels. Een Klavertje Vier arrangement duurt 4 tot 5 dagen, afhankelijk van jouw wensen.

Transport van je bagage

Over je bagage hoef jij je geen zorgen te maken, want die wordt iedere dag voor jou naar het nieuwe hotel. Jij hoeft tijdens het fietsen alleen maar een lunchpakketje mee te nemen en wat te drinken. Je kunt natuurlijk ook bij een restaurantje op de route gaan lunchen.

Verschillende fietsroutes

Er zijn verschillende fietsroutes beschikbaar met een bepaald thema. Zo kun je bijvoorbeeld een fietsroute met het thema winter, natuur of cultuur boeken. Naast deze thema’s zijn er nog veel meer keuzes mogelijk. Kies bijvoorbeeld een Klavertje Vier fietsroute met als thema “Cultuur” waarbij je fietst van Loosdrecht naar Huizen, dan naar Soest en weer terug naar Loosdrecht. De fietsroutes zijn al van tevoren uitgestippeld, dus je hoeft alleen maar de kaart of de beschrijving te volgen. Daarnaast bevat de folder leuke tips en bezienswaardigheden zodat jouw fietsroute echt een feestje wordt.

E-Bike huren

Houd jij van fietsen, maar wil je graag wat ondersteuning? Dan kun je bij de hotels een E-Bike huren. Zo geniet je van de mooie fietsroutes met het gemak van de ondersteuning door een E-Bike. Met een E-Bike kun je een snelheid van wel 30 kilometer per uur bereiken. Verder is het mogelijk om een E-Shopper te huren. Hiervoor heb je wel een bromfietsrijbewijs nodig.

Je kunt de E-Bike of E-Shopper reserveren tegelijk met het arrangement of kort van tevoren contact opnemen met het hotel waar je naartoe fietst.