Wat is beter? Je haar warm of koud föhnen?

We willen allemaal dat ons haar goed zit. Nat haar is lastig in model te brengen. Daarom gebruiken we regelmatig de föhn om het droog te krijgen. De vraag is alleen of je nou beter je haar warm of koud kan drogen.

Het zou goed kunnen dat je jezelf afvraagt waarom er nou een knop op de föhn zit om je haar koud mee te drogen. Die knop zit er natuurlijk niet voor niets. Wil je geen beschadigt haar krijgen, dan is het een goed idee om gebruik te maken van deze knop.

Warm beginnen

Wil je graag je haar drogen met de föhn, dan is het verstandig om dit eerst met de warme stand te doen. Hiermee gaat het een stukje sneller dan met koude lucht. Het is natuurlijk ook nog een optie om je haar gewoon aan de lucht te laten drogen. Dit duurt alleen wel een stuk langer.

Dit is dan ook de reden waarom er door haarspecialisten wordt aangeraden om je haar zoveel mogelijk te drogen met koude lucht. Hiermee is de kans het kleinst dat je haar beschadigt raakt.

Dichte schubben

Door je haar te drogen met de warme stand op de föhn gaan je schubben open staan. Dit kan ervoor zorgen dat je haar pluizig wordt en het zijn glans gaat verliezen.  Dit wil je te allen tijde voorkomen. Daarom kan je beter geen opzetmondje op je föhn zetten. Zo wordt de warmte beter verspreid over je haar.

Koud eindigen

Hierna kan je het beste je föhn op de koude stand zetten. Als je dan vanaf boven begint en met de richting van de schubben meegaat, zullen deze zich weer sluiten. Dit heeft als voordeel dat je haar zo veel beter in model blijft zitten. Dit is ook het perfecte moment om een verzorgende haarspray te gebruiken.

Föhnen met een borstel

Net als de kapper kan je zelf ook je haar föhnen met een borstel. Draai om te beginnen de borstel in op de warme stand van de föhn. Vervolgens koel je deze af. Dit kan je door de lucht laten doen maar ook met de koude stand van de föhn. Zo blijft de slag in je haar ook een stuk beter zitten.

T-shirt

Wil je graag je haar zo lang mogelijk mooi houden, gebruik dan een T-shirt om je haar af te drogen. De stof van een T-shirt heeft namelijk een gladde textuur. Dit is bij een handdoek niet het geval. Door de gladde textuur heb je een stuk minder wrijving. Door hier je haar mee te drogen raakt je haar veel minder snel beschadigd en blijft het langer mooi en gezond.

Nieuwe föhn kopen?

Heb je een nieuwe föhn nodig, dan zijn er een aantal punten om op te letten:

  • Kies een model wat niet warmer wordt dan 180 graden
  • Kies een model met een ionenmotor, deze droogt je haar sneller
  • Ga wijs om met het opzetstukje als je dit toch gebruikt