Arganolie voor droog haar

Heb jij iedere ochtend ook zoveel moeite om je haar in model te krijgen en komt dit omdat je haar zo pluist? Dan komt dat waarschijnlijk omdat je last hebt van droog haar. Het is vast een onmogelijke taak om het juiste verzorgingsmiddel te vinden wat past bij jouw droge haar. Maar heb je wel eens geprobeerd arganolie  te gebruiken om je droge haar te behandelen?

Arganolie bevat verzorgende en voedende ingrediënten. Dit kan bijdragen aan het herstellen, verzorgen en hydrateren van je haar.

Hoe ontstaat droog haar?

Wanneer je last hebt van droog haar heb je een gebrek aan talg. We maken van onszelf al talg aan en talgklieren die zitten in elk haarzakje. Ook beschermt talg ons lichaam tegen bacteriën en infecties. Het is zo dat je bij droog haar last hebt van een vocht tekort. Dit kun je merken aan gespleten haarpunten en een doffe uitstraling. Ook is je haar niet flexibel en breekt het sneller af. Hoe droog jouw haar is verschild dus ook per persoon. Er zijn verschillende oorzaken die erop wijzen dat je er droog haar van kunt krijgen. Ook speelt de temperatuur een grote rol bij de gezondheid van je haar.

Om je een beter idee te geven, hebben wij een aantal punten voor jou wat ervoor kan zorgen dat je haar droog wordt:

  • Chemische behandeling. (Permanent Highlights verven)
  • Chloor.
  • Douchen met hoge temperaturen.
  • Het gebruik van stylingtools.
  • Zonlicht.
  • Vitaminetekort.

Droog haar Behandelen

Je hoeft Natuurlijk geen genoegen te nemen met je droge haar. Er zijn namelijk genoeg dingen die Je kunt doen om je haar te behandelen.  Het gebruik van arganolie is hierbij een juiste en slimme keuze.

Wanneer je haar droog is na het wassen is het meestal zo dat je te warm doucht.  De temperatuur van het water zorgt dat je schubben open gaan staan en hierdoor krijg je al gauw dof en droog haar. Het is daarom beter om je haar met lauw water of met koud water te wassen. De haarschubben sluiten dan namelijk wel volledig. Vervolgens wordt het vocht in het haar dan ook goed binnengehouden. Wanneer je last hebt van extreem droog haar, dan kun je pure orgaan olie gebruiken als een conditioner. Breng het in op het natte haar en laat het ongeveer een 1/2 minuut intrekken.

Arganolie bestaat uit natuurlijke voedingsstoffen De olie bevat onder meer vitamine E. Ook bevat het nog eens essentiële vetzuren. Iedereen kan dan ook de pure arganolie gebruiken om het droge haar te herstellen.

Ook fijn om te weten is dat arganolie 100% natuurlijk is. Hierdoor is het geschikt voor dagelijks gebruik.

Wanneer jij dus last hebt van droog haar? Probeer dan eens met argan olie te gaan werken. Of je het nu gebruikt als een masker of als conditioner, je zult zien dat je haar minder droog wordt en er dan ook meteen een stuk gezonder uit ziet. Kijk alsnog wel uit met chemische producten en met de zon.