Waarom is gezonde voeding bij sporten zo belangrijk?

Iedereen wil goed voor zijn lichaam zorgen maar ook presteren en de beste resultaten halen. Wanneer we dit willen bereiken dan is de juiste voeding belangrijk. De voeding is de brandstof voor het lichaam en uiteraard ook voor de prestaties. Wil je dus de juiste prestaties halen moet je goed voor jezelf zorgen door gezonde voeding bij sporten te nemen. 

Reden waarom je goed moet eten als je sport

Er zijn een aantal redenen die je als sporter moet weten wil je kunnen presteren.

  • Je hebt meer energie: Wanneer je de juiste voeding neemt kan je ook goed trainen. Het is de bedoeling dat je voedzame maaltijden eet. Ga nooit minder eten, maar richt je op het eten van groente en fruit zodat het de basis wordt van je voedingen. 
  • Je hebt meer focus: eten heeft invloed op je concentratie en prestatie. Een groot deel van je dagelijkse energie wordt gebruikt door je hersenen. Daarom is het belangrijk dat die brandstof er altijd is. De hersenen hebben ook eiwitten en gezonde vetten nodig. Daarom is het belangrijk dagelijks eiwitten en de juiste vetten binnen te krijgen. 
  • Je herstel gaat sneller: Bij het herstellen van je spieren na een intensieve training hebben ze eiwitten nodig maar ook de onverzadigde vetten, vitamines en mineralen. Na een training is het goed om een eiwitrijke maaltijd te nemen en noten, zaden en groene groenten. 
  • Een beter resultaat behalen: De training en de voeding die gaan altijd samen. Je maakt goede resultaten wanneer je goed eet. Eet geen overmatige oliën, vetten, suikers en bewerkte vleesproducten. Hierdoor kan je overgewicht krijgen maar het ook een negatief effect op je sportprestaties. 
  • Goed voor je lichaam zorgen: Iedereen wil graag gezond blijven maar we willen ook blijven presteren. Het maakt niet uit of je sport, op dieet bent. Wanneer je de juiste voeding eet zorg je goed voor je lichaam. Maar je geeft dan ook om je gezondheid. Door de dagelijkse keuzes bepaal jij voor de lange termijn de resultaten van je lichaam. 

Wat moet je weten over voeding en sport

Iedereen weet dat gezond eten goed is. Als je de sportprestaties wilt verbeteren dan is het goed om eiwitten te eten voor sterkere spieren. Wanneer je de conditie nog beter wilt maken dan is het goed om meer koolhydraten te eten. Let ook op de soorten suikers die je eet. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dagje sauna, een wellness voor lijf en hoofd

We kennen het allemaal wel. We zijn toe aan een dagje voor jezelf waarin jij je kan ontspannen wat goed is voor het hoofd en het lijf. Wanneer je in een sauna gaat komen er warmte stoffen vrij waardoor de pijn verminderd en je lichaam ontspant. Je geest krijgt de rust door stilte en ontspanning.  […]

Verder lezen

Op vakantie naar Turkije, dit is waarom!

Je wilt graag op vakantie naar turkije? Het is echt de moeite waard om eens even wat rond te kijken wat het land allemaal te bieden heeft. Je kunt een vakantie boeken voor heel weinig geld en lekker genieten van de zon en van de cultuur. Temperatuur in Turkije Vakantie boeken in de periode van […]

Verder lezen

Waarom vinden we kamperen toch zo leuk?

Wanneer het regent en koud is, naar het toiletgebouw toe moeten lopen of op een primitief kooktoestelletje moeten koken, op de oude ouderwetse manier afwassen en slapen op een matje of een luchtbed. Luisteren naar de geluiden van degene die naast je op de wc zit en lek geprikt worden door muggen. Wanneer gaat kamperen […]

Verder lezen