Grotere biceps? Doe deze trainingen

De meeste mensen aan wie je vraagt welke spieren ze bij voorkeur trainen zullen zeggen dat het hun armen zijn. Om grotere, sterkere armen te krijgen is een workout voor je biceps heel belangrijk. Met deze oefeningen krijg ook jij die armen waar je altijd al van droomde!

Je biceps trainen

De grootste spieren in je armen zijn de triceps, dus niet de biceps zoals vaak gedacht wordt. Wel vallen de biceps het meeste op. Dit komt omdat deze spieren zich aan de bovenkant van je armen bevinden. Deze spieren hebben een belangrijke functie.

Door je biceps is het mogelijk om je elleboog te kunnen buigen. Wat je ook op wilt tillen, het is belangrijk om een gezonde flexie te hebben. Bij het trainen van je biceps is het belangrijk om ook de brachialis te trainen. Deze spier zorgt voor nog meer flexkracht.

Het gaat er bij het trainen van je biceps om dat je oefeningen doet die de spier isoleren. Hiermee krijgt je biceps volledige aandacht. Dit zorgt ervoor dat deze zich beter zal ontwikkelen. Hoe sterker je biceps zijn, hoe beter je andere oefeningen kan doen.

Voor je begint

Om grotere armen te krijgen zijn alleen bicepsoefeningen niet genoeg. Er zijn nog een aantal andere zaken waarmee je rekening moet houden voordat je fanatiek aan de slag gaat!

Biceps strekken

Vanaf de jaren 90 wordt er geadviseerd om voor een workout eerst te stretchen. Dit zorgt ervoor dat de massa van een spier in 28 dagen met maar liefst 318 % verhoogd kan worden. Door eerst je spieren warm te maken voordat je gaat trainen verklein je de kans op blessures.

Workouts veranderen

Het duurt ongeveer 6 weken tot je lichaam aan je bicepsoefeningen gewend is. Op dat moment zullen de oefeningen dus minder effectief zijn. Dit is het moment om van workout te gaan veranderen.

Ademhalen

Het is tijdens het liften niet verstandig om je adem in te houden. De kans bestaat dat als je niet goed uitademt, je bloeddruk daalt met als gevolg dat je duizelig wordt. Door goed te ademen tijdens de workout wordt zuurstof beter door je lichaam verspreid. Hierdoor kunnen je spieren harder werken.

Rust nemen

Het is niet zo dat je spieren maar enkele seconden nodig hebben om tot rust te komen. Tussen 2 sets is het daarom verstandig om 3 tot 4 minuten rust te nemen voordat je weer verder gaat.