Grotere biceps? Doe deze trainingen

De meeste mensen aan wie je vraagt welke spieren ze bij voorkeur trainen zullen zeggen dat het hun armen zijn. Om grotere, sterkere armen te krijgen is een workout voor je biceps heel belangrijk. Met deze oefeningen krijg ook jij die armen waar je altijd al van droomde!

Je biceps trainen

De grootste spieren in je armen zijn de triceps, dus niet de biceps zoals vaak gedacht wordt. Wel vallen de biceps het meeste op. Dit komt omdat deze spieren zich aan de bovenkant van je armen bevinden. Deze spieren hebben een belangrijke functie.

Door je biceps is het mogelijk om je elleboog te kunnen buigen. Wat je ook op wilt tillen, het is belangrijk om een gezonde flexie te hebben. Bij het trainen van je biceps is het belangrijk om ook de brachialis te trainen. Deze spier zorgt voor nog meer flexkracht.

Het gaat er bij het trainen van je biceps om dat je oefeningen doet die de spier isoleren. Hiermee krijgt je biceps volledige aandacht. Dit zorgt ervoor dat deze zich beter zal ontwikkelen. Hoe sterker je biceps zijn, hoe beter je andere oefeningen kan doen.

Voor je begint

Om grotere armen te krijgen zijn alleen bicepsoefeningen niet genoeg. Er zijn nog een aantal andere zaken waarmee je rekening moet houden voordat je fanatiek aan de slag gaat!

Biceps strekken

Vanaf de jaren 90 wordt er geadviseerd om voor een workout eerst te stretchen. Dit zorgt ervoor dat de massa van een spier in 28 dagen met maar liefst 318 % verhoogd kan worden. Door eerst je spieren warm te maken voordat je gaat trainen verklein je de kans op blessures.

Workouts veranderen

Het duurt ongeveer 6 weken tot je lichaam aan je bicepsoefeningen gewend is. Op dat moment zullen de oefeningen dus minder effectief zijn. Dit is het moment om van workout te gaan veranderen.

Ademhalen

Het is tijdens het liften niet verstandig om je adem in te houden. De kans bestaat dat als je niet goed uitademt, je bloeddruk daalt met als gevolg dat je duizelig wordt. Door goed te ademen tijdens de workout wordt zuurstof beter door je lichaam verspreid. Hierdoor kunnen je spieren harder werken.

Rust nemen

Het is niet zo dat je spieren maar enkele seconden nodig hebben om tot rust te komen. Tussen 2 sets is het daarom verstandig om 3 tot 4 minuten rust te nemen voordat je weer verder gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kloven op je hand? Tips en behandelingen

Kloven op je hand? Het hoeft maar 1 nachtje te vriezen en je voelt het al aan je handen. Kleine wondjes op je handen, kloven dus. Best pijnlijk ook, je handen kunnen wel wat warmte en liefde gebruiken. Wij schrijven wat tips en behandelingen voor je op. Ontstaan van kloven Kloven zijn kleine scheurtjes in […]

Verder lezen

Een winterdipje bij jouw kind, symptomen en oplossingen

We hebben kortere dagen, het is koud en we hebben minder zonlicht tijdens de wintermaanden. Dit kan een winterdipje als gevolg hebben, wist je dat dit ook bij kinderen kan overkomen? Maar hoe verhelp en beter nog voorkom je deze depressie tijdens de winter bij je kind? Winterdip bij kinderen Een winterdipje bij een kind […]

Verder lezen

Afvaltips voor het nieuwe jaar die niets kosten

Wanneer je zover bent dat je wat wilt afvallen heb je geen zin om dan veel geld er aan uit te geven. Je kunt genoeg maaltijdvervangers en afslank producten kopen. Afvallen hoeft niet veel te kosten. Als je slim inkoopt en de juiste keuzes wat betreft voeding neemt kan het goedkoop.  Hoe kan je goed […]

Verder lezen