Vergeet je pillen niet met deze tips

Wanneer je dagelijks verschillende medicijnen moet innemen op verschillende tijdstippen kan het lastig zijn te onthouden welke je al geslikt hebt, en welke nog geslikt moeten worden. Soms bij ouderen die iets of wat vergeetachtig beginnen te worden is het zelfs überhaupt niet mogelijk de medicijnen in eigen beheer te hebben. Om medicijnbeheer in goede banen te leiden zijn diverse hulpmiddelen op de markt. Een van de hulpmiddelen bij medicijnbeheer is een BOTC pillendoos 7 dagen – 2 stuks – Medicijnen doosje pillenplanner Medicijndoos – Nederlandstalig.

Bestel Hier

De BOTC pillendoos 7 dagen – 2 stuks – Medicijnen doosje pillenplanner Medicijndoos – Nederlandstalig

De BOTC pillendoos 7 dagen is heeft een handig kliksysteem, waardoor de vakjes goed afsluiten, waardoor ongewenst opengaan van de vakjes voorkomen wordt. Bij de BOTC pillendoos 7 dagen heeft iedere dag van de week een andere kleur, de dagen staan op de vakjes op een manier waarop die niet zomaar van de vakjes af zullen vagen. De vakjes zijn afgewerkt met doorzichtig plastic zodat de inhoud goed zichtbaar is en dat je niet per se de vakjes moet openen om te bekijken of de pillen er wel of niet al uitgenomen zijn. Het is natuurlijk prettig om de vakjes zo min mogelijk te moeten openen.

De BOTC pillendoos 7 dagen is op zich een handig systeem, maar aan dit systeem zitten naast voordelen natuurlijk ook nadelen. Nadelen kunnen zijn dat het systeem een Engelse opdruk heeft, dat de bakjes er niet uit kunnen, zodat je een van de dag mee zou kunnen nemen zonder ook de rest te hoeven meenemen en het is niet een heel stevig systeem, de BOTC pillendoos 7 dagen is dus naar alle waarschijnlijkheid geen pillendoos die heel lang zal meegaan. Natuurlijk is het mogelijk om voorzichtig om te gaan met het medicijnen doosje, waardoor de periode die hij zal meegaan wel wat verlengd kan worden.

Andere oplossingen om je pillen niet te vergeten.

Naast de BOTC pillendoos 7 dagen zijn er natuurlijk ook andere oplossingen om te voorkomen dat je vergeet je pillen in te nemen. Er zijn diverse andere pillendozen die functioneel ongeveer hetzelfde werken als de BOTC pillendoos. Er zijn ook pillendozen die weer net anders werken, maar het idee is dan vooralsnog hetzelfde. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om ervoor te zorgen dat je niet vergeet om je pillen in te nemen.

Een andere goede manier kan zijn is de pillen te laten sorteren door de apotheek zelf. De krijgt de pillen dan aangeleverd in kleine plastic zakjes die op een rol zitten, nadeel van dit systeem is wel dat ervoor betaald moet worden. Daarnaast zijn de zakjes natuurlijk ook gevoelig voor openscheuren. Wanneer de zakjes open scheuren vallen de pillen eruit en is het aantal pillen die je moet innemen niet meer compleet. Wanneer je medicijn samenstelling veranderd, dat wil zeggen wanneer er een pil bijkomt of vanaf gaat, dan moet ook de hele rol weer veranderd worden. Een medicijnrol lijkt dus ideaal maar dat is het lang niet altijd.