Vakantie voorbij weer aan het werk, zo kom je weer in je ritme

De vakantie voorbij weer aan het werk dus! Het valt toch elke keer weer flink tegen. Net wanneer je in de vakantiesfeer zit moet je alweer terug naar werk. We geven je tips om weer in je ritme te komen. 

Hou je aan je routine

In de vakantie heb je elke dag kunnen uitslapen en ’s avonds tot laat nog op terrasjes kunnen zitten. Het is slim om de laatste paar dagen van je vakantie alweer terug te gaan naar je oude routine. Ga op tijd naar bed en zet een wekker zodat je niet al te lang uitslaapt. Zo kun je alweer aan het werkritme wennen, zodat het de eerste dag niet zo tegenvalt.

Klets bij met je collega’s

Vakantie voorbij weer aan het werk geldt voor al je collega’s. Neem dan ook zeker de tijd om even bij te kletsen met je collega’s over jullie vakanties. Nadat jullie over je vakantie gesproken hebben is het ook belangrijk om even te bespreken wat je gemist hebt op de werkvloer. Zo weet je precies waar je aan kunt beginnen en ga je een stuk relaxter weer aan de slag. 

Orde in de mailchaos

Elk bedrijf stuurt dagelijks veel mailtjes. Ook als je met vakantie bent gaat dit gewoon door. Vakantie voorbij weer aan het werk begint dus meestal bij de mailbox. Zorg dat je genoeg tijd hebt om deze door te werken. Werk alles bij en bekijk je agenda of er afspraken bij gekomen zijn in je vakantie. 

Het is dan ook slim om de eerste 2 dagen na je vakantie je agenda te blokken zodat je geen meetings of afspraken hebt. Zo heb je alle tijd om eerst al het werk en administratie weer op orde te krijgen voordat je aan nieuwe taken begint. 

After holiday dip

Het duurt gemiddeld een week voordat je weer in je oude werkritme zit. Vaak heb je geen zin om na de vakantie weer aan het werk te gaan, want na 2 dagen op kantoor lijkt het alsof je nooit op vakantie geweest bent. 

Het is dan ook aan te raden om te zorgen tussen de vakantie voorbij weer aan het werk moet, 2 dagen vrij te houden. Zo heb je 2 dagen om thuis weer even te wennen, je wasgoed weg te werken en je huishouden op orde te krijgen. Zo heb je even rust om je mentaal weer voor te bereiden op je terugkeer naar de werkvloer.