Tips voor de aanschaf van een nieuw bed

Ben jij toe aan een nieuw bed en ga je een bed kopen? Dan is het verstandig om je goed te oriënteren. Niet alleen het bed zelf maar vooral ook het matras moeten allebei een lange tijd mee. Het zijn immers producten die niet echt heel goedkoop zijn. Nog belangrijker is dat het bed goed ligt. Is dit niet het geval kan dit je nachtrust verstoren. Het is dus van belang om de goede keuze te maken. Vind je dit lastig? Wij hebben voor jou een aantal tips voor de aanschaf van een nieuw bed.

Wensenlijstje

Maak vooraf een wensenlijstje. Ga je een bed kopen dan maakt dit het zoeken een stuk gemakkelijker. Vraag bij familie of vrienden na wat zij voor bed hebben en wat hun ervaringen zijn. Denk vooral na of je voor een standaard ledikant gaat met losse matras of dat je liever een boxspring hebt. Je kunt eventueel ook nog voor een topper kiezen die voor extra comfort zorgt.

Matraskeuze en proef liggen

Ga je een bed kopen, kijk dan goed naar de staat van het huidige matras. Ligt hij nog lekker, zitten er al kuilen in? Als hij toe is aan vervanging, maakt dan een weloverwogen keuze. Er is niet één perfecte matras. Dit is van een aantal factoren afhankelijk, zoals je lengte, lichaamsgewicht, slaaphouding en andere wensen.  Op basis van jouw wensen kan je online al een voorselectie maken. Maar ga zeker ook naar een winkel om proef te liggen. Zorg dan wel dat je goed bent uitgerust, want als je moe bent, ligt alles al heel snel lekker.

Juiste afmetingen

Een goed bed is idealiter zo’n 20 centimeter langer dan je eigen lichaamslengte. De breedte van een bed wordt bepaald door je lichaamsbouw. Hoe breder deze is, des te breder de matrassen worden. De meest gekozen breedtes zijn 160 en 180 centimeter. Bekijk voor wel altijd goed of het bed ook op je slaapkamer past en dat het op zijn plek kan worden gebracht.

Inrichting van je slaapkamer

Op de meeste bedden zit een wat langere levertijd. Dit geeft je de tijd om na te denken over de inrichting van je slaapkamer. Wil je bijvoorbeeld een nieuw behang of een andere vloer, dan is dit het moment om het doen.

Ga jij na het lezen van deze tips een bed kopen, wensen wij je veel succes en plezier.