Steeds meer mogelijk met vloeren in huis

Bij het kopen of bouwen van een nieuw huis zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Veel van deze dingen kun je later nog aanpassen, zoals de stijl van de meubels of de plek waar je de eettafel neerzet. Een van de dingen die je niet zo gemakkelijk kunt aanpassen is de keuze van je vloer. Het is daarom erg belangrijk dat je in het begin van het hele proces nadenkt wat voor soort vloer je in je huis wil hebben. Op het gebied van vloeren zijn er vandaag de dag steeds meer mogelijkheden. Hout, steen en vele andere materialen worden gebruikt om vloeren mee te maken. Wij lichten graag twee populaire vloersoorten aan je toe.

Gietvloer

Een gietvloer komt steeds vaker terug in de moderne huiskamer. Waar een gietvloer voorheen werd geassocieerd met een fabriek of een opslagplaats, kan het een enorme blikvanger in je huiskamer zijn. De kwaliteit van gietvloeren wordt steeds groter en er is steeds meer mogelijk. Zo kun je gietvloeren in verschillende kleuren laten leggen en kun je de gietvloer met een speciale coating zelfs waterdicht maken. Voor de aanleg van een gietvloer kun je het beste een specialist inhuren die voor jou een goede vloer neerlegt.Een goede gietvloer wordt namelijk in verschillende lagen over elkaar heen gegoten. Specifiek maatwerk dus. Een goede gietvloer is erg onderhoudsvriendelijk en gaat jaren mee.

Laminaatvloer

Al jaren een zeer populaire keuze als het gaat om vloersoorten is de laminaatvloer. Laminaat is in veel verschillende uitvoeringen te koop, ook in verschillende prijsklassen. Het grote voordeel van een laminaatvloer is dat je de vloer zelf kunt aanleggen. Ook zonder specialist kun je een laminaatvloer na wat oefening prima zelf leggen. Bovendien komt laminaat in verschillende kleuren dus kun je de vloer helemaal afstemmen op de sfeer die jij in je huis wil creëren.

Welke vloer je ook kiest, zorg dat je er vooraf goed over nagedacht hebt. Een vloer zul je namelijk minder snel aanpassen dan een meubelstuk.