Op vakantie naar Turkije, dit is waarom!

Je wilt graag op vakantie naar turkije? Het is echt de moeite waard om eens even wat rond te kijken wat het land allemaal te bieden heeft. Je kunt een vakantie boeken voor heel weinig geld en lekker genieten van de zon en van de cultuur.

Temperatuur in Turkije

Vakantie boeken in de periode van april tot eind september of misschien tot begin oktober heb je het meeste zonuren zelfs van tien tot dertien uur per dag. Het verschilt natuurlijk wel per regio waar je je dus bevindt.

Turkije heeft vele mooie badplaatsen

De meest bekende badplaatsen zijn toch wel Marmaris, Kusadasi en Alanya. En wat dacht van je Belek en Side? Lekker genieten van blauwe azuren zee en de mooie stranden waar je heerlijk tot rust komt. Marmaris is een drukbezochte toeristische badplaats die een hele grote jachthaven heeft. Bovenal heeft Turkije mooie badhuizen waar je heerlijke kunt genieten van bijvoorbeeld een hamam massage.

Wil je een actieve vakantie

Als je kiest voor een vakantie naar turkije en je wilt meer dan alleen op het strand liggen dan kun je voor de optie kiezen om rond te reizen. Verder kun je in het begin van het jaar skiën in de bergen van Turkije. En verder in het jaar kun je paragliden, fietsen, wandelen in de mooie natuur. Of een watersport beoefenen. Wil je echt excursies gaan doen geef dit ook als jullie een vakantie boeken.

Boottochten en bezienswaardigheden

Het is echt een aanrader om een mooie boottocht te doen langs de Lycische kust. Vanaf je boot kun je de mooie rotsen bekijken. Wil je iets actiefs ondernemen dan kun je lekker wandelen in het natuur of rotsen beklimmen in Cappadocië of kalksteen terrassen bezoeken in Pamukkale. Je kunt ook kiezen voor om een excursie te nemen en tempels en kastelen te bezichtigen in Side of in Efeze.

Kind vriendelijkheid

Mocht je besluiten om een vakantie naar turkije te boeken weet dat turkse mensen heel erg vriendelijk zijn met kinderen. Zijn je kinderen wat groter dan zijn er genoeg accommodaties en resorts waar kinderen lekker van de glijbanen af kunnen gaan. Zo zijn er verder golfslagbaden voor de ietwat grotere kinderen en pierenbadjes voor de kleintjes. In ieder geval zullen je kinderen de vakantie turkije nooit meer vergeten en willen ze vast snel nog een keer terug willen gaan.

Eten en drinken

Heel veel hotels zijn all inclusive dus je kunt het zo gek niet bedenken wat je allemaal kunt nuttigen qua drankjes en hapjes.  Een traditioneel drankje wat sowieso bekend is om te drinken in turkije is raki en efes bier. En voor kinderen hebben ze overheerlijke turkse pannenkoekjes en vers fruit. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kies je voor een bungalow of een hotel deze zomer?

Wil je graag op vakantie gaan deze zomer, dan is de kans groot dat je twijfelt of je kiest voor een hotel of een bungalow. Allebei hebben ze natuurlijk een aantal voordelen maar ook weer nadelen. Tussen een bungalow en een hotel zitten namelijk een groot aantal verschillen. De voor en nadelen van een bungalow […]

Verder lezen

Waarom vinden we kamperen toch zo leuk?

Wanneer het regent en koud is, naar het toiletgebouw toe moeten lopen of op een primitief kooktoestelletje moeten koken, op de oude ouderwetse manier afwassen en slapen op een matje of een luchtbed. Luisteren naar de geluiden van degene die naast je op de wc zit en lek geprikt worden door muggen. Wanneer gaat kamperen […]

Verder lezen

Het verschil tussen parfum en eau de toilette?

Lekker ruiken willen we allemaal. Daarom gaan we ook regelmatig op zoek naar lekker luchtjes die je kan dragen, want een beetje afwisseling is ook wel handig. Al snel kom je er achter dat je een parfum kan halen, maar ook een eau de toilette, een eau de parfum en een eau de cologne. Is […]

Verder lezen