Kies deze zomer voor een vakantie dichtbij

Verlang jij ook weer naar een heerlijke vakantie? Wie niet, maar ver weg is nog lastig natuurlijk. Maar je hoeft natuurlijk niet ver weg te gaan om toch te kunnen genieten van een heerlijke vakantie in eigen land. Hoe kun je op vakantie gaan in Nederland en toch het gevoel krijgen dat je op avontuur bent in verre oorden? Heel eenvoudig, ons eigen land heeft zoveel te bieden. Wil je met kinderen op vakantie, is het belangrijk dat er veel te zien en te beleven is. Een vakantiepark of camping is dan ideaal. Nederland telt talloze vakantieparken gelegen door het gehele land.

Avontuurlijke vakantie met kinderen

Als je met je kinderen echt een avontuur wilt beleven, ga dan bijvoorbeeld eens naar Ponyparkcity. Het park ligt in Overijssel bij Collendoorn.  Je kunt hier midden in de natuur genieten van een super avontuurlijke vakantie. Je logeert in een Cowboy House, hoe spannend is dat? Er is daadwerkelijk van alles te beleven. Zo kunnen de kinderen, welleswaar onder begeleiding, een ponytocht door het bos maken. Als het warm is kunnen ze heerlijk genieten aan het natuurstrand. Ook als het even wat minder is, valt er genoeg te beleven. De provincie Overijssel heeft natuurlijk ook veel te bieden op het gebied van natuurschoon. Je vindt er ook verschillende leuke plaatsen om te bezoeken of om activiteiten te ondernemen.

Nederlandse kust

Waarom is vakantie in Nederland leuk, horen we je denken? Juist omdat je zo dicht bij huis bent, kan je met een weekendje weg al het vakantiegevoel krijgen. Lekker richting het Noordzeestrand of het Waddengebied voor het echte vakantiegevoel. Lekker uitwaaien op het strand tijdens een strandwandeling of heerlijk relaxen aan een van de vele paviljoens. De mooiste en schoonste stranden vind je in de provincie Zeeland. Naast de geweldige stranden heeft Zeeland nog veel meer te bieden. Denk aan de leuke stadjes als Middelburg en Domburg. Met kinderen op vakantie? Dan mag een bezoek aan de Deltawerken en Neeltje Jans zeker niet ontbreken. Absoluut een belevenis voor ze en ze steken er ook nog iets van op. Ook hier zijn voldoende vakantieparken te vinden. En dat ook nog eens voor vaak heel leuke prijzen. Wie gaat zoeken op internet, zal vele aanbiedingen vinden. Ga je wat korter en met zijn tweetjes lekker in een hotel, krijg je vaak extra’s zoals een diner of een flesje wijn op de kamer. Heerlijk toch? Zo krijg je toch het luxe gevoel van vakantie maar dan lekker dichtbij in eigen land.

Natuurschoon

Hou je wat meer van de bossen en de heidenvelden? Ook dan kun je de mooiste regio’s tijdens jouw vakantie in ons eigen Nederland ontdekken. Wat dacht je van de Veluwe met zijn prachtige bossen en heiden waar je heel goed wild kunt spotten. Vergeet ook niet om het Openluchtmuseum te bezoeken. Kinderen vinden het geweldig. De prachtige natuurgebieden in Drenthe of de Achterhoek moet je absoluut ook hebben bezocht.

Bezoek anders eens Nationaal Park Maasduinen in het noorden van Limburg. Rondom dit prachtige en waterrijke natuurgebied liggen ook leuke plaatsen zoals bijvoorbeeld Arcen. Hier kun je ook de kasteeltuinen bezoeken. In het zuiden van Limburg waan je je echt in het buitenland. Het prachtig glooiende landschap, het drielandenpunt, de grotten van Valkenburg. Wil je de gezelligheid opzoeken, bezoek dan de heerlijke winkelstad Maastricht.

Korte vakantie

Zoals je ziet is aanbod ten over. Of je nu een leuke stedentrip wilt maken, lekker wilt luieren aan het strand of op avontuur in een van de vele nationale parken wil gaan, het is allemaal mogelijk. Het aanbod aan accommodaties is ook enorm. Van luxe hotels in de steden of aan de kust tot supertoffe vakantieparken waar je kinderen doldwaze avonturen kunnen beleven. Lekker een weekendje of een voordelige midweek, het kan allemaal. Doordat alles zo dichtbij is, hoef je geen dagenlang te reizen. Je bent overal in maximaal enkele uren tijd.  Heerlijk toch? Ben je niet gebonden aan het hoogseizoen, dan is het ook nog eens supervoordelig. Kan je nog eens een keertje extra genieten. Het typische Nederlandse seizoen maken dit ook extra leuk. Zo is het in de zomer natuurlijk harstikke fijn om richting de kust te gaan. In de herfstperiode zijn de bossen weer prachtig om te zien.

Wij kunnen het ons niet voorstellen dat we je jou geen inspiratie hebben gegeven voor een heerlijke vakantie in ons eigen Nederland. Ben je op zoek naar leuke aanbiedingen, kijk dan op een van de vele websites met vakantie aanbiedingen. Er zit vast en zeker iets tussen.