Mooi en handig! Bescherming achter je kookplaat

De wand achter je kookplaat is een plek die erg snel vies wordt. Het is ook een groot oppervlakte waar je wat sfeer mee kan brengen in de keuken! Er zijn veel opties en je kunt hier veel verschillende kanten mee op. We geven je wat leuke ideeën!

Glazen achterwand

Als bescherming achter kookplaat wordt glas steeds populairder. Niet zo gek ook, want het biedt vele voordelen. Het glas is gehard, krasvrij, hittebestendig en super makkelijk schoon te maken. Het kan in veel verschillende kleuren uitgevoerd worden. Je kunt er zelfs led verlichting in laten plaatsen om het compleet bij jouw eigen keukenstijl te laten passen. 

Rvs-achterwand

Afzuigkappen zijn vaak gemaakt van rvs, dus om je keuken helemaal compleet te maken, is het mooi om de achterwand ermee te matchen. Als je een restaurantkeuken gevoel wilt in je keuken, kun je de rvs-achterwand over het hele aanrechtblad doortrekken. Door het rvs te behandelen met een anti fingerprint coating, blijft hij er schoon uit zien en biedt hij de bescherming achter de kookplaat die je nodig hebt. 

Tegels als achterwand

De meest gekozen en klassieke bescherming achter kookplaat is nog steeds tegels. Ze zijn in alle kleuren en vormen verkrijgbaar en zijn een grote sfeermaker in de keuken. Kies voor kleurrijk en vrolijke tegels uit Marokko of Spanje voor een mediterraan gevoel of tegels met een metal look voor een stoere look. Je kunt hier veel kanten mee op en is ook makkelijk en praktisch qua schoonmaken. 

Afneembare verf

Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om de muur te verven met een speciale verf. Als bescherming achter kookplaat kun je deze verf aanbrengen. Deze is in alle kleuren te verkrijgen en heeft een speciale vernislaag. Deze is onzichtbaar en makkelijk afneembaar. 

Achterwand van kunststof

Een iets goedkopere optie als bescherming achter kookplaat is een kunststof achterwand. Deze worden gemaakt van MDF. Ze zijn steeds beter bestendig tegen alles en verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints. Je hebt er geen tegelzetter voor nodig en je hoeft er geeneens voor in je muur te boren. Deze kunnen makkelijk gemonteerd worden met plak strips. 

Foto op Plexiglas

Persoonlijk maken

Met een nieuwe achterwand kun je je keuken een kleine make-over geven en een stuk persoonlijker maken. Je kunt voor op de verschillende ondergronden je eigen print kiezen of er zelfs een eigen foto op af laten drukken. Kies voor een mooi design of een mooie foto die jezelf gemaakt hebt. Voel je je meteen thuis in je nieuwe geüpgraded keuken.