Inductie koken, geschikt voor iedereen?

Een inductie fornuis vrijstaand, misschien heb je er wel eerder bij stil gestaan. Koken op inductie is echt erg aangenaam, maar wat maakt koken op inductie nu zo anders? Koken op inductie met een inductie fornuis vrijstaand bieden je alles wat je nodig bent. Om te beginnen is het een leuke besparing op de gasrekening. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om een inductie fornuis vrijstaand te gaan kopen? Wat weet jij al over koken op inductie en zou jij dit ook graag willen, wacht dan niet langer! Dit is ook echt iets voor jou!

Wat is inductie koken

Inductie koken op een inductie fornuis vrijstaand, wil eigenlijk zeggen dat je kookt op elektrisch. Maar dit betekent natuurlijk niet dat de kookplaat flink heet blijft na het koken, want deze zal vrij vlot weer afkoelen. Dit is vele malen beter dan keramisch koken, want dit laatste blijft heel lang heet en duurt vrij lang tot de juiste temperatuur is bereikt. Bij inductie koken kun je veelal kiezen tussen de verschillende standen, waardoor je binnen hele korte tijd op de juiste temperatuur zit. Dit wil zeggen dat, wanneer je aardappelen wilt koken dit snel op temperatuur is. Je kunt het inductie fornuis vrijstaand dan gerust een standje lager zetten.

Inventum VFI6042ZWA Vrijstaand inductie fornuis – Zwart

Dit is een aanwinst voor je keuken, alleen al vanwege de stoere kleur. Daarnaast kent het inductie fornuis vrijstaand natuurlijk nog meer voordelen! De kookplaat heeft namelijk een timerfunctie, die je zelf kunt instellen. De kookplaat laat ook zien of de plaat na het koken nog warm is, zodat je niet per ongeluk iets op het fornuis zet als dit wel het geval is. Wist je dat de kookplaat van het fornuis voorzien is van een kinderslot, zo hoef je voortaan niet meer bang te zijn voor kinderen die in de buurt komen. 

De oven functie van het inductie fornuis vrijstaand heeft ook nog eens een handige oven, zodat jij voortaan gemakkelijk en snel al je bakcreaties kunt bereiden. Of dit nu een brood is of een eenvoudige pizza, het is met dit fornuis echt een eitje. Zowel de oven als de kookplaat zijn eenvoudig te onderhouden met een vochtige doek, maar doe dit wel pas wanneer de kookplaat is afgekoeld. Alle voordelen kennen ook wel een nadeel, want bij dit fornuis dien je zelf een snoer met stekker te bestellen. Deze wordt namelijk niet standaard meegeleverd, let hier dus goed op als je gaat bestellen! 

Bestel Hier

Geschikt voor iedereen?

Eigenlijk is het vrij simpel, want in het begin zou je even moeten wennen. Als je eenmaal gewend bent aan koken op inductie, dan wil je niets anders meer. Je zou dus wel kunnen stellen dat inductie koken voor iedereen geschikt is, waarbij je na een poosje het gemak ervan zult gaan ervaren. Let wel goed op dat je de juiste pannen gebruikt, want niet iedere pan is geschikt voor koken op inductie. De pannen hebben een tekentje op de pan staan, wanneer dit wel het geval is.