Hoe maak je de lekkerste koffie thuis?

Een lekker kopje koffie is voor veel mensen de manier om goed wakker te worden. Voordat we een kopje koffie hebben gehad, functioneren we nog maar half!

Het thuiswerken wat met de pandemie zo populair is geworden, was voor veel mensen een openbaring. Je kunt thuisblijven en toch je dagelijkse brood verdienen? Klinkt goed!? Voor de meeste mensen wel.

Een groot deel van de mensen keek echter uit naar het ritje richting kantoor. Al was het alleen maar voor dat koffieplekje onderweg, of juist de heerlijke koffie op kantoor.

Om thuis (ook) het lekkerste kopje koffie te kunnen maken, voorzien we je hieronder van een aantal tips.

Thuis het lekkerste kopje koffie maken

Een groot onderdeel van een heerlijk kopje koffie, zijn verse koffiebonen. Je moet dus koffiebonen kopen om thuis ook een heerlijke koffie te zetten. Koffiebonen voor thuis is de eerste stap, maar hiermee ben je er nog niet.

Ga je koffiebonen kopen? Zorg er dan voor dat deze altijd vers zijn! Dit houdt in dat je niet te veel bonen moet malen. Blijven deze koffiebonen gemalen staan, dan gaat de kwaliteit achteruit. 

Hoewel verse koffiebonen dus een groot deel zijn van het lekkerste kopje koffie, ben je met koffiebonen kopen nog niet klaar. Er zijn meer tips om het kopje koffie thuis, toch nog iets extra’s te geven.
Tip: Niet alle koffiebonen smaken hetzelfde! De ene geeft de voorkeur aan licht, en de ander aan gebrand bijvoorbeeld. Kies de koffiebonen die bij jouw smaak passen.

Tips voor het lekkerste kopje koffie thuis

Naast de verse koffiebonen zijn er natuurlijk nog meer manieren om ervoor te zorgen dat het kopje koffie, extra lekker smaakt.

Het lekkerste kopje koffie schenk je in een verwarmd kopje. Heeft jouw koffieapparaat geen warmhoud functie voor de kopjes? Spoel het kopje dan even om onder heet water.

Wil je thuis genieten van een lekker kopje echte cappuccino? Zorg er dan voor dat je koude melk gebruikt. Koude melk heeft namelijk nog wat tijd om te schuimen, voordat het echt warm of heet wordt. Gebruik bijvoorbeeld ook volle melk in plaats van halfvol of magere melk.

Als laatste, maar zeker belangrijke punt; Werk altijd schoon. Houd je werkplek schoon en houdt het apparaat ook goed schoon. Oude koffieresten kunnen zorgen voor een bittere smaak aan je kopje koffie.
Werk je met melk? Dan is het nog belangrijk om je apparaat en stoompijpje goed schoon te houden!