Hoe kan jij je auto verkopen zonder gedoe?

Het kan gebeuren dat je auto niet meer is wat je zoekt. Je verlangt bijvoorbeeld naar een groter exemplaar, een nieuwer model of je hebt voor jezelf besloten dat zonder auto verder gaan ook een optie is. Je wilt je auto verkopen zonder gedoe en dan het liefst nog voor een leuke prijs, maar hoe werkt dat dan? Is het überhaupt mogelijk je auto te verkopen zonder gedoe?

Je auto verkopen zonder gedoe kan op verschillende manieren

Je auto verkopen zonder gedoe kun je om te beginnen natuurlijk ook gewoon zelf. Je maakt een paar mooie foto’s, zet vervolgens je auto op een bekende advertentiesite en het enige wat je daarna moet doen is afwachten tot je mailbox volloopt met reacties. De volgende stap is dan degene die jou een bericht heeft gestuurd uit te nodigen om een keer te komen kijken en eventueel een proefrit te maken.

Wanneer je besluit een ander exemplaar ervoor terug te willen is de beste optie nog altijd inruilen. Je krijgt dan een redelijk bedrag terug voor je auto, dat wordt direct in mindering gebracht op de nieuw aan te schaffen auto en nog veel belangrijker je zit niet met dubbele kosten omdat de oude auto nog in je bezit is als de nieuwe al is aangeschaft.

Het kan ook zo zijn dat hetgeen wat je besloten hebt is dat je geen andere auto meer wilt aanschaffen, oftewel dat zonder auto verder gaan ook gewoon een prima optie is. Dan kan het een idee zijn om een opkoper te bellen, een opkoper haalt de auto dan bij je thuis op, geeft je een eerlijke prijs en voorziet je direct van een vrijwaring. Opkopers zijn volop te vinden en enkele daarvan adverteren zelfs op de radio of op de televisie. Via google kom je ook al vrij snel bij de juiste partij uit. 

Wat is nu de beste manier?

De beste manier hangt een beetje af van je bedoelingen en ook een beetje van de staat van de auto. Een opkoper vindt het meestal niet het grootste probleem als je auto niet meer in perfecte staat is of kleine mankementen vertoont terwijl een particulier dit wel als probleem kan zien. Bedenk dus vooral eerst wat je bedoelingen zijn voordat jij de voor jou persoonlijk juiste manier kiest om je auto te verkopen zonder gedoe en voor je het weet is de koop rond en kun je tevreden achteroverleunen.