Het verschil tussen parfum en eau de toilette?

Lekker ruiken willen we allemaal. Daarom gaan we ook regelmatig op zoek naar lekker luchtjes die je kan dragen, want een beetje afwisseling is ook wel handig. Al snel kom je er achter dat je een parfum kan halen, maar ook een eau de toilette, een eau de parfum en een eau de cologne. Is dit hetzelfde, of zit hier nog een verschil tussen. In deze blog zal je hier meer over te weten komen. 

Wat is een parfum?

Een mengsel van verschillende geurstoffen in een oplosmiddel, dat meestal alcohol is wordt parfum genoemd. Parfum bevat het hoogste percentage aan geurbestanddelen. Dit percentage ligt ergens tussen de 20% en de 40%. Het percentage verschil sterk per merk. De prijs van Parfum ligt vaak hoger dan die van een eau de toilette, maar je kan er dan ook veel langer mee doen. Door het hoge percentage geurbestanddelen heb he van parfum maar een paar druppels nodig om de hele dag lekker te ruiken.

Wat is Eau de toilette?

De samenstelling van Eau de toilette heeft ongeveer tussen de 5% en de 10% geurbestanddelen. Dit zijn er aanzienlijk minder dan in parfum of eau de parfum. Over het algemeen wordt Eau de toilette het meest gebruikt en gekocht. De prijs van Eau de toilette is lager dan de prijs van Parfum. Van oorsprong was het de bedoeling dat Eau de toilette gebruikt zou worden als een body splash. De geur van Eau de toilette blijft veel minder lang hangen als die van parfum. Alhoewel dit ook per merk nog wel eens verschillende zou kunnen zijn. Vaak wordt Eau de toilette halverwege de dag weer opnieuw opgespoten zodat de geur weer wat duidelijker aanwezig is.

Hoe kan het dat je je parfum na een aantal minuten niet meer ruikt?

Het is helemaal niet gek dat je je eigen parfum na een aantal minuten al niet meer echt zal ruiken. Dit komt doordat je hersenen aan de geur gaan wennen. Zij filteren die geur dan weg. Mensen die om je heen zijn zullen dan je parfum nog wel kunnen ruiken. Let er dan ook wel op dat je niet te veel parfum gaat gebruiken. Je weet vast wel hoe vervelend het kan zijn als iemand langs je loopt en die parfum lucht ruik je een half uur later nog. De complimentjes over lekker ruiken blijven dan al snel weg.