Deze producten zijn het populairst als we online gaan shoppen

Het wordt steeds populairder om online te winkelen. Het is ook makkelijk, heerlijk vanuit je luie stoel kleding kopen of een leuke gadget. Je kan zelfs tegenwoordig de boodschappen thuis laten bezorgen. Het wordt allemaal steeds makkelijker. Het enige waar je voor moet zorgen is thuis te zijn om het pakketje of de boodschappen aan te pakken.  

Maar wat shoppen we dan het liefst online? Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) deed een onderzoek naar het digitale koopgedrag van de Nederlanders. Daaruit bleek dat bijna driekwart van de bevolking weleens iets online koopt. Dat zijn maar liefst 11 miljoen mensen!

Vooral de 25- tot 45-jaringen zijn volgens het CBS erg kooplustig op het internet. Negentig procent van de ondervraagde personen in het onderzoek in deze leeftijdsgroep, zegt geregeld online goederen of diensten te kopen.

Wat kopen we zoal online:

  • Kleding: Het meeste wordt kleding via het web gekocht. Zo’n 48 % van de Nederlanders doet dit geregeld. Met name kleding en sportkleding worden flink geshopt vanaf de bank. Het is natuurlijk niet verrassend dat kleding bovenaan staat. Het is makkelijk om op je gemak thuis alles te kunnen passen. Staat het niet leuk of is het niet de juiste maat, dan stuur je het gewoon terug. 
  • Reizen en verblijven: Het is geen wonder dat de fysieke reisbureaus het zwaar hebben. Sinds we de mogelijkheid hebben online onze reis uit te stippelen en te boeken, doen we het liever op die manier. 
  • Kaartjes kopen: We kopen veel liever online een kaartje dan dat we daarvoor in een lange rij gaan staan. Je kan online heel makkelijk concertkaartjes, bioscoopkaartjes, theaterkaartjes en kaartjes voor een dierenpark of pretpark kopen. 
  • Boeken en tijdschriften: We kopen ook veel boeken online. Tijdschriften vinden we nog steeds erg leuk om te lezen en die vinden dan ook gretig hun aftrek onder de online klanten. 
  • Huishoudelijke apparaten: Vroeger gingen we naar de winkel om een nieuwe koelkast of wasmachine aan te schaffen. Tegenwoordig doen we dit veel meer online. Je leest eerst de reviews en dan maak je een keuze. 
  • Soft- en hardware en elektronische apparaten: Ook voor deze producten geldt dat wij ze liever online shoppen. Je hoeft op deze manier geen winkels af te struinen naar een geschikt product. Je bekijkt het allemaal online en maakt een weloverwogen keuze. 
  • Telecommunicatie: Heb je een nieuwe telefoon nodig en wil je er een goed abonnement bij? Online vergelijk je de diensten en kiest eenvoudig jouw felbegeerde smartphone uit. 
  • Film en muziek: Je kan heel eenvoudig vanuit de luie stoel jouw favoriete muziek of film aanschaffen. 
  • Medicijnen: Het is wel heel erg fijn dat je online je medicatie kan regelen bij de apotheek. Dat scheelt je weer wachten in de apotheek. Vaak heeft een apotheek een kluis waar zij drie dagen de medicijnen voor jou in bewaren. Je kan dan op de tijd die jou uitkomt ze ophalen door een pincode op het apparaat in te toetsen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kies je voor een bungalow of een hotel deze zomer?

Wil je graag op vakantie gaan deze zomer, dan is de kans groot dat je twijfelt of je kiest voor een hotel of een bungalow. Allebei hebben ze natuurlijk een aantal voordelen maar ook weer nadelen. Tussen een bungalow en een hotel zitten namelijk een groot aantal verschillen. De voor en nadelen van een bungalow […]

Verder lezen

Waarom vinden we kamperen toch zo leuk?

Wanneer het regent en koud is, naar het toiletgebouw toe moeten lopen of op een primitief kooktoestelletje moeten koken, op de oude ouderwetse manier afwassen en slapen op een matje of een luchtbed. Luisteren naar de geluiden van degene die naast je op de wc zit en lek geprikt worden door muggen. Wanneer gaat kamperen […]

Verder lezen

Afvaltips voor het nieuwe jaar die niets kosten

Wanneer je zover bent dat je wat wilt afvallen heb je geen zin om dan veel geld er aan uit te geven. Je kunt genoeg maaltijdvervangers en afslank producten kopen. Afvallen hoeft niet veel te kosten. Als je slim inkoopt en de juiste keuzes wat betreft voeding neemt kan het goedkoop.  Hoe kan je goed […]

Verder lezen