Alle voordelen van de close in boiler

Een close in boiler is een kleine versie van de elektrische boiler die in de buurt van je kraan geplaatst wordt. Op deze manier hoef je niet lang te wachten tot er warm water uit je kraan komt. Omdat hij dicht bij de kraan geplaatst wordt is er geen warmte of energieverlies via de waterleidingen. We gaan je alle voordelen close in boiler vertellen!

Een stuk minder waterverlies

Als een leiding langer is dan een bepaalde afmeting, kan er sprake zijn van energie en waterverspilling. Wanneer de afstand van de leiding korter wordt, kun je besparen op je verbruik. Ook kun je warm water gebruiken op de verschillende plekken in huis, zonder dat iemand anders daar hinder van ondervindt door een kleinere waterstraal of ineens kouder water. 

Een van de voordelen close in boiler is dat het voor kleine water aftappingen, zoals bijvoorbeeld in de keuken, je snel warm water hebt. Voor een douche kan het zijn dat de boiler onvoldoende capaciteit heeft als er langer gedoucht wordt. Daarom is het vooral ideaal voor bijvoorbeeld in de keuken. Zo hoef je nooit op warm water te wachten. 

Je bespaart op elektra

Ondanks dat het verwarmen met elektra vaak duurder is dan op gas, kun je toch besparen op de elektriciteit. Een van de voordelen close in boiler is namelijk dat je een tijdklok kan instellen waarop hij geen warm water hoeft te leveren, zoals bijvoorbeeld in de nacht. Zo hoeft de boiler ’s nachts geen energie te verbruiken om het water op temperatuur te houden als er geen gebruik van gemaakt wordt. 

Ook is het mogelijk om de temperatuur te verlagen van de standaard 80 graden naar 60 graden. Zo is het nog wel warm, maar niet gloeiend heet. Dit scheelt ook een flink stuk op je energieverbruik. Ook kun je de boiler isoleren zodat hij minder tot geen warmte kan verliezen. Kies hier wel het juiste en een geschikt materiaal voor. 

Een boiler met vele voordelen

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel voordelen voor een close in boiler. Het zorgt ervoor dat je minder lang op je warme water hoeft te wachten. Dit omdat de boiler dicht bij de kraan in de buurt hangt, zodat het maar een kleine afstand moet afleggen. Ook blijft de close in boiler met minder elektra warm omdat het een kleinere boiler is die warm gehouden moet worden. Zo bespaar je water en ook energie, want er hoeft namelijk minder water verwarmd te worden.