Zelf onkruid verwijderen

Niets is zo vervelend als het onkruid dat tussen de tegels door zijn kop op steekt of wat he zicht op je mooie plantjes verpest. Maar er is wel degelijk iets aan te doen!
Zo hebben ze bij Onkruidverbrander.com diverse gereedschap om het jou makkelijker te maken, maar ook zelf kun je er wat aan doen!

Wat is onkruid?

Onkruid zijn plantjes die in het wild groeien. Eigenlijk kun je de volgende stelregel aanhouden: “Alles wat jij niet zelf hebt gepland en je niet in je tuin wilt hebben is onkruid”. Dit kan dus van alles zijn. Je wilt er ook graag vanaf, want je hebt er immers niet voor gekozen om dit in je tuin te hebben.

Zaadonkruid en wortelonkruid

Er zijn eigenlijk 2 soorten onkruid. De zaadonkruid en de wortelonkruid. De zaadonkruid dankt zijn naam aan de hoeveelheid zaad die hij produceert. Het betreft meestal een eenjarige plant en verspreidt zich snel. Met schoffelen verwijder je deze plant snel. Voorbeelden van zaadonkruid zijn Straatgras, kleine brandnetels, Spiesmelde en de paardenbloem.
Naast het zaadonkruid hebben we ook de wortelonkruid. Dit onkruid is een stuk moeilijker te verwijderen. Het zijn vaak diepe wortels en wortelstokken die keer op keer uitlopen. Dit onkruid verwijder je dus ook het beste door het met wortel en al te verwijderen. Veel voorkomende wortelonkruiden zijn de Heermoes, Ridderzuring en de Akkerdistel.

Wat kan ik zelf doen om Wortelonkruid te verwijderen?

In de winkel zijn er diverse apparaten die je kunnen helpen om onkruid te verwijderen. Bijvoorbeeld op de website van onkruidverbrander.com kun je verschillende middelen bestellen waarmee je zo van het onkruid af bent.
Tot slot hebben wij ook nog een paar tips voor je:

  • Brand onkruid weg tussen de tegels vlak voor het gaat regenen door er zout op te strooien
  • Pure azijn en kokend water zijn funest voor wortelonkruid. Giet er dus gerust of pure azijn, of kokend water overheen en je kunt het makkelijk verwijderen.
  • Meng azijn met een druppeltje afwasmiddel en sprenkel dit over het onkruid
  • Gebruik een goede onkruidverdelger. Helaas is dit de meest onvriendelijke manier voor het milieu. Daarvoor in de plaats kun je beter kiezen voor een onkruidbrander van onkruidbrander.com
  • Wanneer je het onkruid hebt verwijderd kun je cacaodoppen strooien. Deze doppen zorgen tussen je planten voor extra voeding van je planten en geven onkruid geen kans om wortel te schieten.
  • Leg worteldoek onder je terras. Dit laad wel water door, maar geen wortels en licht. Zo heeft het onkruid geen kans. Helaas zul je eens in de zoveel jaar het worteldoek wel moeten vervangen omdat het niet voor eeuwig mee gaat.
Gratis verzending vanaf € 75,- (NL)
Levering in 5-8 werkdagen
14 dagen retourrecht
De enige, echte onkruidbranderspecialist!

Bezoek de website van Onkruiverbrander.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goedkoper je huis verwarmen met electrische verwarming

Electrische verwarmen is helemaal in, op die manier kun je heel makkelijk besparen gas. De gasprijzen zijn erg hoog en daardoor zou je bijna in de kou gaan zitten. Dat is helemaal niet nodig, met een electrische kachel kun je heel makkelijk je huis lekker warm maken zonder te veel te betalen. Er zijn meerdere […]

Verder lezen

Bespaar gas door slim gebruik te maken van je boiler

We zijn er allemaal mee bezig; Besparen. Alles wordt duurder en er lijkt maar geen einde te komen aan de inflatie. Er gebeurt op het moment van schrijven van alles met de gasprijzen, energieprijzen en ook de benzineprijzen stijgen de pan uit. Iedereen is daarom bezig met besparen. Hoe ga ik elke maand een beetje […]

Verder lezen

Tips voor de aanschaf van een nieuw bed

Ben jij toe aan een nieuw bed en ga je een bed kopen? Dan is het verstandig om je goed te oriënteren. Niet alleen het bed zelf maar vooral ook het matras moeten allebei een lange tijd mee. Het zijn immers producten die niet echt heel goedkoop zijn. Nog belangrijker is dat het bed goed […]

Verder lezen