Waarom zou je wasverzachter gebruiken?

Er zijn redenen die vrij voor de hand liggend zijn en er zijn redenen die echt overduidelijk zijn. We hebben een aantal redenen voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf kan beslissen of je een wasverzachter deel wil laten uitmaken van je was of niet.

Maakt je kleding zachter

De naam zegt het natuurlijk al, het maakt je was een stuk zachter. Zeker als je in een gebied woont waar je vrij hard water hebt of wanneer je niet zo goed tegen die ruwe en stugge kleding of handdoeken kan. Het is in ieder geval een stuk prettiger als je je niet meer af hoeft te drogen met handdoeken die op schuurpapier lijken, een T-shirt aan kan doen die lekker zacht zit of lekkere zachte lakens op je bed hebt liggen.

Verminderd statische elektriciteit

Omdat wasverzachter je kleding zachter maakt heb je het extra voordeel dat de statische elektriciteit, die je normaal gesproken in je kleding hebt zitten, een stuk minder is. 

Lekker ruiken

Het is zeker niet de hoofdtaak van een wasverzachter, maar de geur is ook één van de belangrijkste redenen waarom een wasverzachter gebruikt wordt. Het is vaak een geur die aan iets positiefs herinnert en wekt een gevoel van welzijn op. Het is vaak een aangename geur die je helpt te ontspannen.

Beschermt je kleding

Wasverzachter heeft naast een zachte was met een lekker geurtje ook nog eens een verzorgend effect op je kleding. Het beschermt de vezels waardoor er bij het wassen minder schade wordt veroorzaakt.

Beschermt de kleuren

Het zijn de gladmakende deeltjes die in de wasverzachter zitten, die je was beschermen tegen het verkleuren. Op deze manier kan je nog langer genieten van je favoriete kleding.

Ontkrimpen met wasverzachter

Heb je de pech dat je kleding is gekrompen, dan is het vrijwel onmogelijk om dat ongedaan te krijgen, maar met een wasverzachter kom je wel een heel eind. Doe een dop wasverzachter in een bak met warm water en laat daar de gekrompen kleding een nachtje in weken. Als je het dan de volgende dag voorzichtig uitrekt en vervolgens uitgestrekt te drogen legt, zal je zien dat je zo goed als niets meer van merkt dat het gekrompen is geweest. 

Verkort de droogtijd

Wanneer je een wasverzachter gebruikt, zal je merken dat je was sneller droog is. Het zijn de hydrofobe eigenschappen die in de wasverzachter zitten, die op de vezels reageren en daardoor spoelt het water makkelijker uit je kleding en blijft er minder water achter in je wasmachine. Dit bespaart niet alleen tijd, maar als je een wasdroger gebruikt, kan je ook korter drogen en dat bespaart weer geld.

Strijkt makkelijker

Kijk, wasverzachter is zeker niet noodzakelijk, maar het maakt alles wat je doet met je was wel een stuk makkelijker. Dit geld ook voor het strijken van je was. Natuurlijk kan je zeggen dat je strijken niet erg vindt of zelfs leuk vindt, maar een wasverzachter maakt het strijken wel makkelijker. Het maakt de vezels gladder en je hebt veel minder kreukels.