Waarom Lego nog steeds zo populair is (en niet alleen bij kinderen!)

Lego is speelgoed wat iedereen kent, maakt niet uit hoe oud die persoon is. Iedereen houdt van Lego en speelt ermee of heeft ermee gespeeld. Nu is het wel zo dat Lego door de jaren heen veel uitgebreid is. Het assortiment is een stuk groter geworden waardoor de keuze voor Lego ook makkelijker is geworden en toch ook weer moeilijker om te kiezen.

Wat kun je allemaal met Lego maken?

Je kunt met Lego heel erg veel bouwen, je kunt dan zelf bepalen of je iets volgens een boekje bouwt of dat je het uit de vrije hand doet. Het is helemaal aan jezelf wat je leuk vindt om te doen en of je dat ook zo wilt houden. De ene persoon die bouwt iets en laat het daarna in elkaar staan, een ander die bouwt iets en haalt het gelijk weer uit elkaar. Je zult niet de eerste zijn die een hele kast vol met gebouwde Lego heeft staan, maar ook zeker niet de andere die een hele grote doos met Lego heeft staan.

Voor wie is Lego?

Lego is er voor alle leeftijden, of je nu klein bent of een stuk ouder. Voor de kleine kinderen is er genoeg om te bouwen zoals van superhelden of hun favoriete tv karakter, voor de oudere is er dan weer wat uitdagendere Lego uitgevonden. Denk dan aan bijvoorbeeld Lego techniek of de grotere sets, dit is allemaal meer voor volwassenen omdat die meestal uit duizenden stukjes Lego bestaat. Als je nog klein bent is dat geen doen, dat is dus echt iets voor volwassenen.

Welke soorten Lego zijn er allemaal?

Er zijn heel erg veel soorten Lego, je kunt het je zo gek niet bedenken of het is er. Denk eens aan bijvoorbeeld Lego Friends, dat is meer de Lego die er voor meisjes is. Voor jongens is er ook Lego genoeg, dan kom je meer uit bij Ninjago en Pokémon. Als je denkt dat dit alle Lego is zit je er behoorlijk naast, er is nog veel meer te vinden aan Lego zoals Harry Potter maar ook dierentuinen en Lego City.

Welke Lego vindt iedereen leuk?

Natuurlijk is er ook Lego die iedereen leuk vind, dan heb je het over Lego die voor alle leeftijden is. Een Lego trein is daar een goed voorbeeld van, een Lego trein is voor iedere leeftijd geschikt. Als je klein bent en je houdt van treinen dan is een Lego trein wel heel erg leuk om te hebben, zo werkt dat zo ook voor de wat oudere mensen. 

Bestel Hier

Wat kun je allemaal maken met de Lego trein?

Je kunt de Lego trein heel erg ver uitbreiden, naast dat de Lego trein er is zijn er ook nog veel accessoires. Je kunt bijvoorbeeld de baan zolang maken als dat je zelf wilt. Ook is het mogelijk om meerdere wagons aan elkaar te koppelen, je kunt op die manier je hele eigen Lego trein samenstellen en zo groot maken als dat je zelf wilt.