Ventilator, aircooler of airco?

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Het is dan ook zeker geen overbodige luxe om een koelsysteem aan te schaffen. Maar welk koelsysteem is nu het beste? Moet je kiezen voor een ventilator, aircooler of airco?

De verschillen

De ventilator

Anders dan een aircooler of airco verkoelt een ventilator de ruimte niet. Een ventilator verplaatst slechts de lucht. Als gevolg hiervan ontstaat er wind. Dit heeft een verkoelend effect. Er zijn drie modellen ventilatoren: tafelventilatoren, staande ventilatoren en vloerventilatoren.

Ventilator bestellen – Morgen in huis bij Bol.com!

Aircooler

Een aircooler verplaatst warme lucht langs een koelelement voordat de lucht in de ruimte wordt geblazen. De cooler maakt gebruik van koud water om de lucht te koelen. Een aircooler zorgt dus voor een koude luchtstroom in de ruimte.

Bestel vandaag, morgen in huis!

Airconditioner

Een airco verplaatst de warme lucht die zich in een ruimte bevindt naar buiten door middel van een afvoerslang of buitenunit. Een airco dient dus altijd in de buurt van een raam te worden geplaatst.

Morgen al genieten van je airco!

Waarom je een aircooler moet kopen in plaats van een ventilator

Elk koelsysteem heeft natuurlijk zijn eigen voordelen en nadelen.  Een aircooler heeft een flink aantal voordelen ten opzichte van een ventilator. Zoals hierboven al staat koelt een aircooler de lucht ook echt, terwijl een ventilator de lucht slechts verplaatst. Omdat een aircooler water gebruikt om de lucht te koelen zal deze de ruimte ook bevochtigen. Hierdoor krijg je dus geen last van droge lucht. Verder zijn aircoolers vaak luxer uitgerust dan ventilatoren. Ze hebben bijvoorbeeld meer mogelijkheden met betrekking tot snelheid en swing. Met swing wordt verwezen naar de optie waarbij een ventilator vaak slechts van links naar rechts kan bewegen, terwijl een aircooler de koude luchtstroom van links naar rechts én van boven naar beneden kan verplaatsen. Ook komen aircoolers met een timer, nachtmodus en afstandsbediening. Ventilatoren hebben dit extra comfort niet. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur is het ook mogelijk om een lekker geurtje toe te voegen aan de gekoelde lucht bij de aircooler. Het grootste voordeel van een aircooler is dat deze veel meer koelt dan een ventilator.

De voordelen van een aircooler ten opzichte van een airconditioning

Net als een ventilator zorgt ook een airconditioner voor een droge lucht. Dit kan erg vervelend zijn en leiden tot verkoudheidsklachten. Een aircooler zorgt juist voor een vochtige koele luchtstroom. Wanneer je een aircooler koopt zal je dus geen last hebben van droge lucht. Een ander voordeel van een aircooler is dat deze, in tegenstelling tot een airconditioner, erg mobiel is doorat deze geen afvoerslang heeft die uit het raam moet. Ook heeft een aircooler geen vochtafvoer nodig. Daarnaast is een aircooler ook veel mobieler dan een airconditioner doordat een aircooler gewoon een stuk minder zwaar is. Hij is gemakkelijk te verplaatsen tussen verschillende ruimten. Een aircooler maakt vaak ook veel minder lawaai dan een airconditioner. De manier waarop een aircooler werkt zorgt ervoor dat deze veel zuiniger omgaat met energie. Hierdoor heb je dus geen ongewenst hoge energierekeningen. Airco’s hebben een veel minder zuinig energielabel waardoor deze jouw energierekening wel degelijk verhogen, al helemaal wanneer je deze bijvoorbeeld de hele dag of nacht aan laat staan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe draag je jouw vest volgens de laatste trends?

Een vest bestellen is toch echt iets voor oude vrouwen of van die typische huisvrouwtjes? Nou, nee hoor. Een vest kan stijlvoller zijn dan je misschien zou denken. Het kan soms best lastig zijn om in het tussenseizoen een passende outfit te vinden, maar daar hebben we gelukkig een oplossing voor. Trendy gebreide vesten en […]

Verder lezen

Doe eens een escapetour door de stad

We kennen al een tijdje het fenomeen van de escaperooms. Als paddenstoelen rezen die overal in het land uit de grond. Maar nu is er iets wat echt next level is. Namelijk een escapetour door een stad. Geen claustrofobisch gedoe in een afgesloten ruimte waar je je als een ware Houdini uit moet zien te […]

Verder lezen

Klavertje vier arrangementen van Fletcher

Wanneer je er even lekker tussenuit wilt en ook nog eens actief bezig wilt zijn en ook nog genieten wilt van de natuur dan zit je goed met het klavertje vier arrangement van Fletcher. Het is een fiets- wandel arrangement waar je van hotel naar hotel gaat.  Wandelen of fietsen 4 of 5 dagen lang […]

Verder lezen