Toespraak André van duin maakt diepe indruk!

Gisteren was Nederland weer twee minuten stil voor alle oorlogsslachtoffers van de tweede wereldoorlog, en oorlogen daarna. Andre van Duin hield vlak na achten zijn toespraak op de Dam in Amsterdam.

Ondanks alle maatregelen omtrent corona, vieren we wel onze vrijheid, daar ben ik dankbaar voor sprak van duin.

Bij een hoop kijkers heeft de speech een diepe indruk achter gelaten. Verschillende tweets verschenen dan ook op twitter. „André van Duin mijn jeugdheld, maar wordt met de jaren mooier en mooier ”, „Wat een aangrijpende en waardevolle toespraak van André van Duin. ”

Toch was Van Duin helemaal niet zenuwachtig voor de lezing die hij gaf. Wel hoopte hij dat het weer een beetje mee zou zitten. Met de voorspellingen van de zware windstoten en de donkere lucht wordt dodenherdenking natuurlijk wel extra dramatisch. Van Duin heeft een verhaal gemaakt over hoe blij we mogen zijn met de vrijheid die we hebben, en hoe blij we mogen zijn om op deze kant van de aarde geboren te zijn. Van Duin had ook alle vrijheid. Op zijn gemak liep de komiek, alleen naar de dam in Amsterdam. Dit is dan ook wel een van zijn meest bijzondere optreden van zijn carrière.

De komiek en Presentator werd geboren in 1947 en groeide op tussen het in de tweede wereldoorlog platgebombardeerde Rotterdam. Van Duin vertelde over zijn vader, deze werd in de tweede wereldoorlog naar Duitsland gedeporteerd. Wat zijn vader daar precies heeft moeten doorstaan, weet de komiek nog steeds niet. Er werd thuis pas over de oorlog gesproken op de lagere school. Bijvoorbeeld dat er honderdduizenden doden gevallen waren.

Inmiddels woont Van Duin al ruim dertig jaar in de hoofdstad. Normaal gesproken gaat hij ieder jaar naar de Westermarkt, waar het Homomonument staat. Ook dit beeld tekent onze vrijheid, aangezien wij sinds 1987 de eerste waren op de hele wereld met zo een monument.  Wij hebben hier de vrijheid dat iedereen mag zijn wie hij wil zijn, zonder dat een ander hier iets van zegt. Verdraagzaamheid en tolerantie, is want onze Nederlandse grondwet ademt.  Hier ben je vrij.

Van Duin sloot zijn speech af terwijl hij naar de hemel keek, en een soort handkus gaf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom zou je wasverzachter gebruiken?

Er zijn redenen die vrij voor de hand liggend zijn en er zijn redenen die echt overduidelijk zijn. We hebben een aantal redenen voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf kan beslissen of je een wasverzachter deel wil laten uitmaken van je was of niet. Maakt je kleding zachter De naam zegt het […]

Verder lezen

Kies de beste hardloopschoenen voor jou

Wanneer je gaat hardlopen vang je bij elke landing wel drie keer je eigen lichaamsgewicht op. Het is daarom belangrijk om goede hardloopschoenen aan te schaffen zo dat je blessure vrij kunt gaan lopen. Ook is het verstandig om te kijken naar je wensen.   Welke schoen past bij mij?  Wanneer je een goede hardloopschoen […]

Verder lezen

Arganolie voor droog haar

Heb jij iedere ochtend ook zoveel moeite om je haar in model te krijgen en komt dit omdat je haar zo pluist? Dan komt dat waarschijnlijk omdat je last hebt van droog haar. Het is vast een onmogelijke taak om het juiste verzorgingsmiddel te vinden wat past bij jouw droge haar. Maar heb je wel […]

Verder lezen