Mobiliteit onder de consument


Steeds meer Nederlanders hebben een auto. En dit merken we goed in het verkeer. Elke dag zijn er lange files op de snelwegen. Dit komt door verschillende oorzaken. Er werken meer mensen dan voorheen, dus mensen hebben over het algemeen ook meer te besteden. De economie groeit, consumenten hebben iets meer vertrouwen in de huidige economische situatie. Men is bereid om grotere uitgaven te doen. De infrastructuur is goed.

Daar tegenover staat natuurlijk de kosten die een voertuig met zich meebrengt. In Nederland is het bezit van een auto vrij duur: wegenbelasting, verzekering en brandstof. Auto’s worden kwalitatief steeds beter, waardoor ze langer meegaan. Over het algemeen hebben mensen een auto tussen de 3 en 6 jaar in het bezit. Dit betekent dat we aan de andere kant ook minder snel een auto kopen. Jongeren kopen vaker een tweedehands auto. Meer mensen gaan in de grote steden wonen. Daar is de mobiliteit anders. Je pakt sneller de bus, trein of de fiets. Een nieuwe trend is de deelauto. Iemand die zijn auto uitleent aan een ander.

Toch kopen?

Als je dan toch een auto gaat kopen, waar begin je dan? Gelukkig is dat nu allemaal makkelijker geworden dankzij het internet. Vanuit je bank kun je honderden auto’s bekijken die door bedrijven en particulieren worden aangeboden. Ben je iemand die zich vasthoudt aan een dezelfde merk of kijk je eerder naar de kosten die het maandelijks met zich meebrengt? Vaak heb je al een idee welke type auto je wilt kopen. Is het dan zover dat je een leuke voertuig hebt gezien, dan is de volgende stap vaak even een rdw kenteken check. Het is gratis en zeker handig om te doen. In no-time krijg je alle voertuiggegevens te zien. Al jaren zijn Volkswagen, Ford en Peugeot populaire merken onder de autobezitters.