Hoe kan je je woonkamer stylen met planten?

Planten in huis zijn niet alleen mooi en gezellig, maar ook nog nuttig want zij zuiveren de lucht en zijn zodoende een nuttige aanvulling in je woonkamer. Om er nog meer van te kunnen genieten kan je ze nog meer op laten vallen in huis door deze volgende tips:

Planten clusteren

Zet je planten in groepjes bij elkaar, vooral planten met een verschillende grootte. Je zal zien dat je kamer veel rustiger oogt als je je planten in een groepje bij elkaar zet dan dat je overal los van elkaar planten hebt staan. Zet ze bijvoorbeeld op een tafeltje zodat ze ook op een handige hoogte staan als je ze water moet geven.

Planten op diverse hoogtes plaatsen

Wat ook een heel leuk effect geeft, is je planten bij elkaar zetten maar dan op verschillende hoogtes. Met een beetje creativiteit creëer je zo bijvoorbeeld een mooi opvallend hoekje in je huiskamer. Zet de planten bijvoorbeeld op oude houten kistjes, krukjes of een omgekeerde bloempot. Er zijn hiervoor natuurlijk zat mogelijkheden te bedenken. Je zal zien dat dit een heel leuk, speels effect geeft.

Hangplanten

Vooral voor mensen die huisdieren hebben, en dan voornamelijk katten kunnen hangplanten een geweldig goede optie zijn. De katten kunnen er dan niet bij om eens lekker kun nageltjes in de plant te hangen of erger nog, de grond uit de pot te graaien zodat de stofzuiger meteen van stal moet worden gehaald. Ook voor het raam kan het prachtig zijn om bijvoorbeeld enkele planten aan een dikke houten stok te hangen. Let er wel op dat dit planten zijn die genoeg licht kunnen verdragen.

Plantenrek

Wat ook een heel erg leuk idee is, is een plantenrek aan de muur. Deze zijn in alle mogelijke maten, kleuren en prijzen te koop dus voor elke smaak is er wel iets te vinden.  Op die manier krijgt je saaie muur een leuke decoratie die je ook nog eens heel makkelijk kunt wijzigen door er regelmatig andere planten in te zetten. Mocht je liever niets aan je muur willen hangen, dan zijn er ook genoeg verkrijgbaar die je gewoon op je vloer neer kunt zetten. Bijvoorbeeld bij Decoaction.nl hebben ze leuke opties hiervoor.

Welke bloempotten kan je gebruiken?

Dat verschilt natuurlijk per smaak, de een houdt van eenheid en de ander kiest graag voor wat meer kleur. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld te gaan voor terra cotta potten, deze zijn niet zo duur wat een voordeel kan zijn, maar je kan ook leuke gekleurde potten bij elkaar zetten zodat het er een beetje vrolijk uitziet. Daarnaast kan het ook een leuk idee zijn om de planten in rieten mandjes te zetten, let er dan echter wel op dat deze niet waterdicht zijn.

Helaas, geen groene vingers

Mocht je nou echt geen groene vingers hebben, dan zijn er altijd nog planten die weinig verzorging nodig hebben, denk daarbij aan cactussen. Of de Tillandsia, ook wel het luchtplantje genoemd. Deze kan je ter decoratie neerleggen, ophangen of zelfs ergens op plakken en je hoeft hem maar een keer in de maand een beetje te besproeien. Mocht zelfs dat niet lukken, dan zijn er zeker ook hele mooie kunstplanten in de handel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goedkoper je huis verwarmen met electrische verwarming

Electrische verwarmen is helemaal in, op die manier kun je heel makkelijk besparen gas. De gasprijzen zijn erg hoog en daardoor zou je bijna in de kou gaan zitten. Dat is helemaal niet nodig, met een electrische kachel kun je heel makkelijk je huis lekker warm maken zonder te veel te betalen. Er zijn meerdere […]

Verder lezen

Bespaar gas door slim gebruik te maken van je boiler

We zijn er allemaal mee bezig; Besparen. Alles wordt duurder en er lijkt maar geen einde te komen aan de inflatie. Er gebeurt op het moment van schrijven van alles met de gasprijzen, energieprijzen en ook de benzineprijzen stijgen de pan uit. Iedereen is daarom bezig met besparen. Hoe ga ik elke maand een beetje […]

Verder lezen

Tips voor de aanschaf van een nieuw bed

Ben jij toe aan een nieuw bed en ga je een bed kopen? Dan is het verstandig om je goed te oriënteren. Niet alleen het bed zelf maar vooral ook het matras moeten allebei een lange tijd mee. Het zijn immers producten die niet echt heel goedkoop zijn. Nog belangrijker is dat het bed goed […]

Verder lezen