Hoe hang je een schilderij op zonder boren?

Een mooi schilderij of een hippe print aan de wand kunnen meteen zo’n verschil uitmaken in je interieur. De makkelijkste manier van ophangen is toch al snel een gat in de muur boren en het schilderij aan de schroef op hangen. Alleen al die gaten in de wand zijn niet ideaal en mag soms geeneens als je bijvoorbeeld in een huurwoning woont. Maar welke optie is er dan als ophangsysteem schilderijen zonder boren? 

De mooiste schilderijen voor jou!

Zelfklevende strips of haakjes

Zelfklevende strips zijn een soort dubbelzijdig plakband, die je aan de muur kan plakken. Deze zijn makkelijk op alle ondergronden te bevestigen en binnen 5 minuten hangt je lijst aan de wand. Hiermee kun je vaak alleen wel wat lichtere lijstjes ophangen en geen grote schilderijen. 

In dezelfde categorie zijn er ook zelfklevende schroeven of haakjes. Deze werken op dezelfde manier, alleen kunnen ze meer kilo verdragen. Hierdoor is deze optie ideaal als ophangsysteem schilderij zonder boren. 

Ophangrail schilderijen

Het meest voorkomende ophangsysteem schilderijen zonder boren is de ophangrail schilderijen. Dit is een rail die je bevestigd aan het plafond. Hier zijn er twee varianten in. De eerste optie die je nog wel met twee schroeven vast zet in het plafond. Of de tweede variant die je aan de muur of plafond kunt vastlijmen. Voordeel van deze ophangrail schilderijen is dat je ze kan schilderen in de kleur van de muur of plafond, waardoor ze geheel niet opvallen! 

Deze ophangrail schilderijen is bij de meeste mensen populair omdat je hem maar een keer hoeft te bevestigen. Aan de rail hangen draden, waar je meerdere schilderijen aan kan ophangen. Ook kun je met dit systeem de posities makkelijk aanpassen, door de draden te schuiven. 

Zet een schilderij neer

Het is ook heel goed mogelijk om een schilderij gewoon neer te zetten. Dit geeft meteen een speels effect in je interieur en houd je wanden netjes. Kies bijvoorbeeld voor een hogere sidetable en zet hem daarop neer. Maak er een leuk tafereel van met nog wat accessoires erbij en je hebt meteen een blikvanger in je interieur! 

Schilderij plank

Dit is een smalle plank die je aan de muur bevestigd. Hierop kun je meerdere schilderijen of lijsten plaatsen en maakt het afwisselen ervan ook een stuk makkelijker. Deze schilderij plank kun je ook gemakkelijk bevestigen met zelfklevende haakjes of schroeven.