Doe eens een escapetour door de stad

We kennen al een tijdje het fenomeen van de escaperooms. Als paddenstoelen rezen die overal in het land uit de grond. Maar nu is er iets wat echt next level is. Namelijk een escapetour door een stad. Geen claustrofobisch gedoe in een afgesloten ruimte waar je je als een ware Houdini uit moet zien te bevrijden. Nee een escapetour door de stad is fantastisch. Heerlijk slenteren door middel van een app en op een spannende wijze alle geheimen van de stad ontdekken. Hoe werkt dat dan precies? 

Kies de stad waar je heen wilt

Via de website van Escapetours kun je alle deelnemende steden vinden. In bijna 40 steden in Nederland kun je een escapetour doen. Maar dat niet alleen, ook in het buitenland kun je in heel veel steden een tour doen. Ideale manier om de stad waarin je verblijft te ontdekken.

Maak je reservering

Via de website kun je heel gemakkelijk en snel een reservering plaatsen. Je kan al vanaf 2 personen meedoen aan een escapetour. Alhoewel aangeraden wordt om teams van 2-4 personen te maken. Grotere groepen zijn ook mogelijk. 

En wat doe je dan precies tijdens een tour?

Nou ontsnappen natuurlijk! Het doel is om de geheime uitgang van de stad te vinden. Zodra je de reservering hebt gemaakt ontvang je de instructies. Je hebt wel een mobiel nodig om het spel te spelen en het is handig om een volle batterij te hebben. Aangezien je op een stevig tempo gaat wandelen is het verstandig je schoeisel hierop aan te passen. Het doel is om binnen 2 uren de geheime uitgang te vinden. Haal je het niet binnen die 2 uur? Geen probleem, je kan het spel gewoon afmaken. En haal je het wel? Kom je misschien in de Wall of Fame.

Waarom is een escapetour zo leuk?

Om meerdere redenen is een escapetour echt een fantastisch uitje. Op een interactieve manier ontdek je de stad naar keuze. Het spelelement om binnen 2 uren de geheime uitgang te vinden van de stad maakt het nog spannender. En tijdens je zoektocht naar de geheime uitgang leer je op interactieve wijze een hoop over de stad. Een escapetour is absoluut niet duur. Voor slechts 29,95 boek jij al een escapetour voor 2-4 personen. En ga je met een hele grote groep dan kun je ook nog meerdere tours kopen. 

Wat ook een groot voordeel is dat is dat jij op elk gewenst moment de tour kan starten. Het is dus niet zo dat wanneer jij de tour hebt gekocht je ook direct moet starten. Zo kun je je ook nog even voorbereiden voordat jij op jouw citytrip gaat. 

Kortom, de escapetour is echt de ideale activiteit voor mensen die van spanning en avontuur houden. Het is dé ideale manier een stad te verkennen en gezellig en actief bezig te zijn met de overige deelnemers. En je leert op een leuke manier de geschiedenis en achtergrond van de stad. En dat alles voor een zeer aantrekkelijke prijs. Let’s go escape the city!