Diamond painting is heel rustgevend

Diamond painting is een hobby voor met name volwassenen. Diamond painting houdt niets meer in als schilderen met steentjes, oftewel diamantjes. De hobby is ongeveer vergelijkbaar met schilderen op nummer. Een Diamond painting project is verkrijgbaar in vele verschillende designs. Het is zelfs mogelijk een Diamond painting te laten maken van een eigen gekozen eigen gemaakte foto. Een Diamond painting wordt gedaan door kleine steentjes, oftewel diamantjes op de juiste plaats op het project te plakken. Wanneer de steentjes dan allemaal geplakt zijn, kan het project als privéfoto aan de wand, persoonlijker kan bijna niet. 

Craft Sensations Diamond painting voor volwassenen – Multipack Diamond painting – 4 all-in-1- Schilderijen en oude meesters Diamond painting – Formaat 40×50 cm – Knutselpakket volwassenen

Dit pakket Craft Sensations Diamond painting voor volwassenen bevat 4 all-in 1 schilderijen en oude meesters van het formaat 40×50 cm. Door dit pakket aan te schaffen ben je voorlopig voorzien van voldoende werk wat Diamond painting betreft. Wanneer je alle vier de werken hebt afgerond, dan ben je in het bezit van 4 mooie werken, van een leuk formaat, die je een leuk plaatjes in je huis kunt geven. De prijs voor de vier werken tezamen valt ook reuze mee. Een nadeel van dit pakket kan zijn dat het matige kwaliteit betreft en dat de steentjes niet even groot zijn, waardoor het in zijn geheel niet echt aan alle verwachtingen voldoet. 

Is Diamond painting een hobby die bij je past?

Diamond painting is niet per definitie een hobby die bij iedereen past. Om baat te hebben bij Diamond painting is het belangrijk dat je een geduldig persoon bent. Je hebt immers te maken met kleine steentjes, in allerlei kleurtjes, die met de hand op de juiste plaats geplakt moeten worden. Geduld is belangrijk omdat het dagen of zelfs weken duurt voordat het gehele schilderij helemaal klaar is om aan de muur gehangen te worden. 

Het is ook belangrijk om, wanneer je wilt gaan Diamond Painten, een goede stabiele hobbyplek te hebben. Je hebt namelijk te maken met grote hoeveelheden kleine steentjes die wanneer je niet op een stabiele hobbyplek wilt gaan Diamond Painten alle kanten uitschieten. Wanneer je niet meer alle steentjes compleet hebt, is het niet mogelijk om je project helemaal af te maken, waardoor je met een schilderij komt te zitten wat niet helemaal af is. Wanneer deze punten allemaal bij je passen, dan is de kans groot dat Diamond painting een hobby is die bij je past.

Diamond painting een dure hobby?

De hobby Diamond painting kan zo duur gemaakt worden als dat je zelf wil. Er zijn al pakketjes te koop voor een paar euro, die ook prima geschikt zijn om urenlang Diamond Painting plezier van te hebben. Er zijn echter ook pakketten die wel redelijk duur zijn, dit gaat dan meestal om persoonlijke pakketten die speciaal gemaakt zijn, of de wat grotere pakketten. In het laatste geval is het voordeel daar dan weer van, dat je uren, dagen of wekenlang voorzien bent van Diamond painting.