Bed kopen tips voor het nieuwe bed van jouw tiener

Wanneer je kind te groot wordt voor het kinderbed is het toe aan een nieuw tiener bed. Nu zijn de smaken van een ieder verschillend. Maar wanneer je samen met je tiener gaat kijken wat de wensen zijn kom je er samen uit. Daarom is het goed om wat bed kopen tips te hebben.

Tips voor het kopen van een nieuw bed voor je tiener

Er zijn altijd een aantal bed kopen tips die je kan volgen. We zullen er een aantal geven:

Ga samen op het internet kijken naar een bed

Op het internet kan je natuurlijk heel veel bedden vinden maar ook informatie over bedden. Zo kan je als je tiener een bed gevonden heeft de reviews lezen om te weten of het ook echt een goed bed is. Je wilt per slot van rekening geen miskoop doen. 

Een ledikant of losse bedbodems

Het is goed te weten wat de tiener wil. Je kunt voor een losse bedbodem gaan en dan krijg je vaak een lattenbodem op pootjes of een schotelbodem op pootjes maar er kan ook voor een boxspring gegaan worden. Nu is de boxspring heel erg populair tegenwoordig maar deze heeft ook zo zijn nadelen. Het is een mooi nest voor de huisstofmijt. 

Zorg voor de juiste matras voor je tiener

Het is een hele uitdaging om de juiste matras te vinden voor het nieuwe bed van je tiener. Er zijn ontzettend veel matrassen en ze lijken allemaal op elkaar. Een matras moet passen bij de lichaamsbouw en de voorkeuren van de tiener. De lengte van de persoon en de manier van slapen is ook wat meespeelt. 

Zorg altijd voor de juiste bedmaat

In een bed heb je voldoende ruimte nodig voor een goede nachtrust. Het bed moet breed en lang genoeg zijn. Het beste is om er voor te zorgen dat het bed twintig centimeter langer is als de persoon die er in gaat slapen. Je schouderbreedte is het uitgangspunt voor de breedte van het bed. 

De juiste hoogte van een bed

De hoogte van het bed is bepalend voor het opstaan en het in bed stappen. Wanneer je op de rand van het bed zit is het goed dat de knieën lager liggen dan de heupen. 

Wat mogen de kosten zijn

Het is altijd goed om te weten wat het bed mag gaan kosten.