5 ideetjes voor een goedkoop dagje uit

Geocaching

Wanneer je gek bent op het spelen van spelletjes en ook nog eens van buitensporten houdt, is Geocaching ideaal voor jou. Het doel is om zogenaamde caches(verstopplaatsen) te vinden dit doe je met behulp van de app Geocaching. De caches zijn verspreid over de gehele wereld. Het is dus verstandig om de coördinaten te weten. Deze kun je trouwens gewoon terugvinden in de geocache lijst. Waar je naar op zoek gaat, is elke keer een verrassing, dit ontdek je ook pas wanneer de cache hebt gevonden.

Wanneer je gaat Geocachen begin je met het maken van een profiel. Wanneer je de coördinaten hebt of de app op je mobiel kun je op zoek naar een geocache. Dit kan van alles zijn, denk aan een waterdicht bakje met wat kleine spulletjes. Vaak zit er bij de spullen ook een logboekje, dit zodat je jouw naam erbij kan zetten. Echt waardevolle schatten zul je niet snel vinden, maar iets kleins kan al voor veel plezier zorgen.

Autopuzzeltocht

Wanneer je een gezellige autorit wilt, ga dan eens samen puzzelen. Via bepaalde websites kun je een route uit zoeken. Wat dacht je van het Brabantse bos en duin? Wanneer je een puzzel en dus route hebt gekozen kun je deze downloaden en meteen vertrekken, handig dus als je dit s ’ochtends bedenkt! De puzzeltocht kun je met ongeveer twee tot vijf personen doen.

Oesters plukken

Gek op oesters? Hoe leuk is het dan om zelfs eens oesters te gaan plukken! Of je nu naar Terschelling of Texel gaat op vele plekken liggen de schelpjes gewoon voor het oprapen. Kijk wel even waar je ze precies mag plukken met een plukwijzer. Op Oosterschelde is er zelfs een kaart waarop je precies kan zien waar je ze mag gaan rapen. Wel is het belangrijk rekening te houden met een aantal dingen. Zo loopt het seizoen van september tot april. Laat open en gebroken oester liggen. Ook moet je een aantal dingen meenemen: Een bijtel om de oesters van de stenen te halen, een oesterhandschoen, een emmer en een oestermesje.

Zelfpluktuin bezoeken

Of je bloemen groenten of fruit wilt, in een zelfpluktuin kun je van alles zelf plukken en proeven. Ook vindt je zelfpluktuinen door het hele land. Je kunt je eigen boeket samenstellen en wat dacht je van je eigen bakje frambozen, bessen en bramen? Verser kan het niet en ook mooi meegenomen het kost bijna niets.

Stadswandeling maken

Wanneer je aan een wandeling denkt dan denk je natuurlijk snel aan de natuur. Maar ook in de stad kun je heerlijk wandelen en wanneer je kiest voor stadswandeling dan wordt dit nog veel leuker! Voor een paar euro kun je trouwens al een originele wandelroute krijgen. Ook staat hier een overzicht op met meestal vier tot vijf deelnemende horeca en een menukaart. De hapjes en drankjes bieden ze dan ook aan voor een leuke prijs. Om de stadswandeling helemaal af te maken ontvang je ook een stadswandeling-quiz met leuke opdrachten voor onderweg.